Enighet i Bane Nor-meklingen 17 timer på overtid

- Jeg er fornøyd med at meklingen med LO og YS for Bane Nor førte fram, slik at vi unngikk en streik som ville rammet togpassasjerer og kunder av jernbanen.

ENIGHET: Det er enighet i Bane Nor-meklingen 17 timer på overtid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ENIGHET: Det er enighet i Bane Nor-meklingen 17 timer på overtid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO Stat ble tirsdag ettermiddag enig med Spekter i meklingen for ansatte i Bane Nor. Det blir derfor ingen streik i selskapet.

YS ble enig med arbeidsgiver siden tidligere på dagen.

- Jeg er fornøyd med at meklingen med LO og YS for Bane Nor førte fram, slik at vi unngikk en streik som ville rammet togpassasjerer og kunder av jernbanen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter i en pressemelding.

Meklingen har både handlet om å gjennomføre et lønnsoppgjør for 2017, og å opprette tariffavtaler for det nye statsforetaket Bane NOR.

- Vi har blitt enige om et lønnsoppgjør for 2017 som økonomisk sett er i tråd med normen fra frontfaget. Vi har også fått etablert nye tariffavtaler for Bane NOR, sier Bratten.

Ansatte i Bane Nor har etter ett års kamp fått ny tariffavtale. 2 200 medlemmer får endelig betalt ut lønnstillegget, etterbetalt fra 1. april 2017.

- Det er har vært en lang og kronglete vei. Nå har vi et godt grunnlag for å sikre medlemmene i Bane Nor bedre styring på egen fritid, og vi har sikret viktige bestemmelser fra Jernbaneverket, sier Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund.