Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enighet i Bonn

Afghanske grupper er enige om å danne en overgangsregjering i Kabul, sa en FN-talsmann natt til tirsdag. Det var ennå ikke klart hvem som skulle lede denne regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke utpekt noen statsminister eller andre medlemmer av regjeringen. Men deltakerne på Afghanistan-konferansen i Bonn var enige om et sluttdokument som gir grunnlag for en regjeringsdannelse, sa FN-talsmannen Ahmad Fazwi.

Nordalliansen, som har spilt enn dominerende rolle under forhandlingene i Bonn, la mandag fram en liste med navn på kandidater til de 29 ministerpostene. Dermed har alle de fire gruppene som deltar i samtalene navngitt sine kandidater.

Fazwi opplyste at partene ga grønt lys for regjeringsdannelsen kl. 00.45 natt til tirsdag. De skulle komme sammen igjen tirsdag formiddag for å drøfte hvilke av kandidatene som skal få de ulike postene i den nye regjeringen, sa han.

Partene sa seg enige i et detaljert FN-forslag om at en såkalt foreløpig myndighet skal administrere Afghanistan det første halve året. Deretter skal overgangsregjeringen overta, og ha ansvaret i halvannet år.

(NTB)

SAMLING I BONN: Afghanske delegater i Bonn har ifølge FN kommet fram til enighet om en overgangsregjering i Kabul.Foto: SCANPIX
SAMLING I BONN: Afghanske delegater i Bonn har ifølge FN kommet fram til enighet om en overgangsregjering i Kabul.Foto: SCANPIX Vis mer
SAMLING I BONN: Afghanske delegater i Bonn har ifølge FN kommet fram til enighet om en overgangsregjering i Kabul.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart