Enighet i meklingen for byggenæringen

Dermed blir det ingen streik innenfor byggfagene.

ENIGHET: Det ble i natt enighet i meklingen for byggenæringen. 
Foto: Berit Roald / SCANPIX
ENIGHET: Det ble i natt enighet i meklingen for byggenæringen. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksmeklingsmannens kontor opplyser til NTB at begge partene fant fram til en forhandlingsløsning, og at forslaget fra riksmekler Carl Petter Martinsen blir anbefalt fra begge parter.

- Fornøyd Det ble enighet om en løsning klokken 02.15 natt til mandag.

- Vi er meget godt fornøyd med resultatet, sier forhandlingsleder for Fellesforbundet, Halvor Langseth.

- Ved siden av bestemmelsene fra frontfagsoppgjøret om at innleide fra vikarbyråer sikres samme vilkår og omfattes av Fellesforbundets overenskomster, betalt pappapermisjon og allmenngjøring, har vi fått en god forhøyelse av den garanterte minstefortjeneste for fagarbeider i overenskomsten, den er hevet til 169 kroner per time. Lønnssystemet i overenskomsten er endret som følge av tidligere protokoll og akkordtariffene er justert med 3,6 prosent, opplyser Langseth.

Byggeindustrien I likhet med i frontfagene får alle dessuten et generelt tillegg på kr 1,25 per time.

Oppgjøret mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening omfattet i denne omgang bare byggfagene, mens meklingen for byggeindustrien starter på fredag.

Innenfor byggfagene gjelder overenskomsten for anleggsgartnere, stein, jord og sementarbeidere, tømrere og innredningssnekkere, murere og rørleggere pluss en del andre håndverksfag. I alt omfatter denne overenskomsten rundt 18.000 av Fellesforbundets medlemmer.

Forslaget skal nå behandles videre i de respektive organisasjonene og svarfrist til riksmeklingsmannen er satt til 10. mai.

(NTB)