INGEN STREIK: Meklingsmann Geir Engebretsen klarte å unngå konflikt i Oslo kommune. godt over 30 timer på overtid kom partene til enighet i årets lønnsoppgjør.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
INGEN STREIK: Meklingsmann Geir Engebretsen klarte å unngå konflikt i Oslo kommune. godt over 30 timer på overtid kom partene til enighet i årets lønnsoppgjør. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Enighet i Oslo, streiken er avverget

Forhandlet godt over 30 timer på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag morgen ble det oppnådd enighet i meklingen for Oslo kommune. Det blir dermed ingen streik i offentlig sektor i hovedstaden, melder NTB.

2.200 ansatte i Oslo kommune sto i fare for å bli tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

I en pressemelding gjør YS-organisasjonen Parat det klart at de er fornøyde med resultatet.

- Det generelle tillegg sikrer både lavtlønnede og de med høyere inntenkt en akseptabel lønnsvekst, sier leder i YS-K Oslo, Martin Moen.

Oppgjøret gir YS-medlemmene et generelt tillegg på 1,9 prosent av årslønna, minimum 8000 kroner.

Samtlige organisasjoner i YS-K Oslo anbefaler meklingsforslaget for sine medlemmer.

2200 ansatte i Oslo kommune sto i fare for å bli tatt ut i streik dersom partene ikke kom til enighet, i hovedsak administrativt personell på skolene, havneinspektører og trafikkbetjenter.

I morgentimene i dag, over 30 timer på overtid, ble det varslet fremgang i meklingen. Da sa mekler Geier Engebretsen til NRK at partene hadde kommet igjenom alle punkter med unntak av det økonomiske.

Han opplyser at partene har gjort seg ferdig med alle punkter bortsett fra økonomien, men det vil fortsatt ta noen timer før det eventuelt kan foreligge en løsning.

- De siste timene har vi jobbet med økonomiske spørsmål. Det er alltid vanskelig. Men vi begynner å nærme oss en avslutning, sa Engebretsen til NRK ved 07.30-tida.