ENIGHET: - Vi hadde likelønn helt øverst på prioriteringslista, sier forhandlingsleder Eivind Gran i LO/Stat. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
ENIGHET: - Vi hadde likelønn helt øverst på prioriteringslista, sier forhandlingsleder Eivind Gran i LO/Stat. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

Enighet i Spekter-oppgjøret

Generelt tillegg, likelønnspott og åpning for ytterligere likelønnstillegg viktigst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ved ett-tiden natt til onsdag ble det enighet i de innledende forhandlingene i Spekter-oppgjøret. Generelt tillegg, likelønnspott og åpning for ytterligere likelønnstillegg er de viktigste elementene i forhandlingsløsningen.

Partene ble enige om 1 krone i timen i generelt tillegg og 50 øre timen i avsetning i en likelønnspott som skal brukes lokalt.

- Vi hadde likelønn helt øverst på prioriteringslista da vi gikk inn i forhandlingene. Jeg synes vi har fått et godt resultat og ikke minst et verktøy våre virksomheter kan ta i bruk i arbeidet med å redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn, sier Eivind Gran - forhandlingsleder for LO Stat.

- Alt løses ikke i dette oppgjøret, men vi har lagt til rette for allerede i år å ta grep der det er nødvendig, sier Gran.

LO Stats medlemsforbund har i dag rundt 54.000 medlemmer i Spekter-området (tidligere Navo). I tillegg til store foretak som NSB, Posten, Avinor og NRK, omfattes også helseforetakene og en rekke andre små og mellomstore virksomheter av dette tariffoppgjøret.(NTB)