- Enighet mellom norsk og kongolesisk politi

Mener French ikke kan mistenkes etter Molands dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Kripos har kommet til enighet med kongolesiske påtalemyndigheter etter at Tjostolv Moland ble funnet død på cella.

Ikke lengre mistenkt Det bekrefter etterforskningsleder Are Meisler Storvik i Kripos til Dagbladet.

- Vi er veldig glade for at vi har kommet til enighet med kongolesiske myndigheter om konklusjonen i denne saken. Kongolesiske myndigheter vil holde en pressekonferanse med konklusjonen i morgen, sier Storvik.

Uten at Storvik sier det direkte i påvente av kongolesisk politis pressekonferanse, betyr det at French ikke lengre er mistenkt etter Molands død. Politiadvokat Per Zimmer opplyste nemlig i går at Kripos har konkludert med at Joshua French ikke mistenkes av norske myndigheter etter dødsfallet.

- De norske undersøkelsene har ikke medført at det er grunnlag til å mistenke noen for å ha forvoldt Tjostolv Molands død, sa Zimmer  i går kveld.

- Kripos har aldri vært i tvil Det har både vært avhør av French og rekonstruksjon inne på cella i dag. Under rekontruksjonen hadde de med en dukke som skulle illustrere Moland, og French måtte forklare seg i detalj om det som hadde skjedd.

Storvik sier på spørsmål fra Dagbladet at det har vært en uenighet mellom norsk og kongolesisk politi.

I NYTT AVHØR: Josuha French har sittet i nye avhør i dag etter at Tjostolv Moland ble funnet død på cella. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
I NYTT AVHØR: Josuha French har sittet i nye avhør i dag etter at Tjostolv Moland ble funnet død på cella. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer

- Det gikk på tolkning av bevis. Vi har diskutert mye fram og tilbake. Jeg kan ikke si om kongolesisk politi har vært i tvil, men vi i Kripos har aldri vært i tvil.

Dagbladet kommer med mer.

NYE AVHØR: Kripos har sammen med kongolesiske myndigheter avhørt og rekonstruert dagen Tjostolv Moland ble funnet død. Her er bilder fra i morges, da Kripos ankom Ndolo-fengselet i Kinshasa. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NYE AVHØR: Kripos har sammen med kongolesiske myndigheter avhørt og rekonstruert dagen Tjostolv Moland ble funnet død. Her er bilder fra i morges, da Kripos ankom Ndolo-fengselet i Kinshasa. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer