INGEN STREIK: For SAS-pilotene.
Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
INGEN STREIK: For SAS-pilotene. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpixVis mer

Enighet mellom partene. Det blir ingen pilotstreik

430 piloter ville blitt tatt ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ingen streik blant pilotene i SAS, bekrefter partene etter nesten 18 timers mekling på overtid. Avtalen går til uravstemning 23. juni.

Forhandlingene har vært vanskelige, og det var mange punkter å bli enige om, uttaler partene etter å ha kommet ut fra Riksmeklerens kontor like før klokka 18.

430 piloter ville blitt tatt ut i streik dersom partene ikke hadde kommet til enighet. Det ville rammet mye av SAS' trafikk i Norge.

Norsk Cockpitforbund og SAS Norge Pilotforening (SNF) og arbeidsgiveren SAS hadde frist ved midnatt natt til torsdag for å komme til enighet hos Riksmekleren i Oslo. Det klarte de ikke, og forhandlingene fortsatte på overtid til langt utpå torsdag ettermiddag.

Torsdag startet også mekling i vekteroverenskomsten mellom Parat og NHO Service. Fristen er ved midnatt natt til fredag.

Dersom det ikke blir enighet her, blir 250 vektere på Oslo lufthavn tatt ut i streik, noe som i så fall vil medføre at Avinor stenger flyplassen for alle som skal reise ut fra Gardermoen fredag.

Også 400 svenske SAS-piloter risikerer å bli tatt ut i streik fredag, noe som også vil ramme luftfarten i Norge. Her er meklingsfristen fredag klokken 18.

(NTB)