Enighet, men misnøye med avtale for operaansatte

Natt til fredag ble det enighet i forhandlingene mellom LO Stat og arbeidsgiverforeningen Spekter for orkestre, teater og Operaen. Men enigheten stakk ikke dypere enn at LO Stat ba om protokolltilførsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO Stat og Spekter kom i mål for medlemmene i Musikernes Fellesorganisasjon, Norsk Tjenestemannslag og Fagforbundet i det såkalte kulturområdet.

Enigheten omfatter et økonomisk resultat som er på linje med meklingsresultatet for frontfagene, altså 3,3 prosent. I tillegg vil det bli satt ned et utvalg som fram til nyttår skal komme fram til en enighet om pensjonsordningene i sektoren.

I en protokolltilførsel fra LO Stat varsles det imidlertid ny kamp om lønnsnivået på Den Norske Opera & Ballett ved senere oppgjør. Det pekes på at lønnsnivået for det kunstneriske, tekniske og administrative personalet er for lavt.

- Vi mener at når staten Norge har funnet ut at de vil ha en nasjonal opera, så må de også være med på å finansiere den slik at de ansatte i denne bransjen kommer opp på et anstendig lønnsnivå. Både i forhold til sammenlignbare grupper innenfor teater- og orkestersektoren, men også samfunnet for øvrig, sier LO Stats forhandlingsleder Lise Olsen til NTB.

- Det samme gjelder også for Kringkastingsorkesteret som har et altfor dårlig lønnsnivå i forhold til de andre orkestrene i Norge. Det må staten ta ansvar for når det er den som eier og som driver, sier Olsen.

Hun sier at dette vil bli tatt opp i oppgjørene framover.

(NTB)