- Enighet om 72 timer lang våpenhvile

Israel skal ha ødelagt alle Gaza-tunnelene.

KRYSSER GRENSA: Israelske soldater går til fots nær grensen mellom Israel og Gaza, på vei hjem fra tjeneste. Til tross for meldinger om at Israel nå har ødelagt alle tunnellene mellom Gaza og Israel, har det ikke kommet konkrete signaler om noen avslutning på militæraksjonen. Foto: AFP PHOTO/GIL COHEN-MAGEN
KRYSSER GRENSA: Israelske soldater går til fots nær grensen mellom Israel og Gaza, på vei hjem fra tjeneste. Til tross for meldinger om at Israel nå har ødelagt alle tunnellene mellom Gaza og Israel, har det ikke kommet konkrete signaler om noen avslutning på militæraksjonen. Foto: AFP PHOTO/GIL COHEN-MAGENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israel og palestinerne er enige om en 72 timer lang våpenhvile fra tirsdag, sier en egyptisk talsmann til AFP.

En talsperson for Israel bekrefter det samme overfor Reuters. Det er varslet at våpenhvilen skal starte klokken 7 tirsdag morgen norsk tid.

Den israelske avisa Haaretz rapporterer at en palestinsk delagasjon har vært i Egypt, for å diskutere et fredsavtaleforslag. Dette ser nå ut til å ha blitt akseptert av begge sider.

Alle de åtte våpenhvilene hittil har dessverre blitt brutt relativt raskt.

Samtidig skal israelerne har ødelagt alle Gaza-tunnelene, ifølge samme nyhetsbyrå, noe som skal ha vært hovedmålet med de siste ukenes kamphandlinger.

Israels statsminister Benjamin Nethanyahu sa til Jerusalem Post tidligere i dag at denne delen av militæroperasjonen nærmet seg en avslutning.

Han understreket imidertid at det ikke betyr slutten for militæraksjonen.

- Operasjonene i Gaza fortsetter vil fortsette inntil ro og sikkerhet er sikret for Israels borgere, sier statsminister Netanyahu.

Tidligere i dag ble en åtte år gammel jente drept, og 30 mennesker såret i et angrep mot en flyktningleir i Gaza by, ifølge helsepersonell. Det skjedde like etter at Israel hevdet å ha innledet en sju timer lang ensidig våpenhvile.

Mer enn 1800 palestinere, hvorav 392 barn ifølge Unicef, og seksti israelere har hittil mistet livet i den 28 dager lange israelske operasjonen.

Vis mer