Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enighet om asylavtale på Stortinget

Etter at Erna Solberg overtok styringen over forhandlingene i går kveld. Pressekonferanse nå

ENIGE: Statsminister Erna Solberg gikk selv inn i forhandlingene i går kveld. Her er hun fotografet uten for Det norske teatret i dag. Asylavtalen mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp blir presentert klokka 15. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
ENIGE: Statsminister Erna Solberg gikk selv inn i forhandlingene i går kveld. Her er hun fotografet uten for Det norske teatret i dag. Asylavtalen mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp blir presentert klokka 15. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er enighet mellom Frp, Høyre, KrF og Ventre om asylavtalen. Det er pressekonferanse i Vandrehallen nå klokka 15.

Les hele avtalen her.

Enigheten kommer etter at statsminister Erna Solberg selv gikk inn i forhandlingene.

Avtalen konkretiserer avtalen fra Nydalen i høst. De fire partilederne presenterer avtalen.

- Alle partier har måttet gi og ta. Avtalen er omfattende, og vi vet at det vil opptå situasjoner der regjeringen må forhandle. Da er utgangspunktet at vi skal sette oss ned og forhandle ny politikk, sier Erna Solberg.

Hun sier forhandlingene har vært preget av åpenhet og tillit.

- Vi har tenkt å fortsette å samarbeide på den måten, sier hun.

Siv Jensen sier at det blir en ny mottaksstruktur, noe de er fornøyd med.

- Det legger grunnlag for sende avviste asylsøkere ut av landet. 24 års aldersgrense og økte krav til forsørgerevne er gode verktøy, sier Jensen.

- Jeg er godt fornøyd, sier Jensen.

- For KrF er det spesielt viktig med asylbarna, helst den varige løsningen på plass, men vi er tilfreds med det vi presenterer. Det er også viktig for oss å vite hvor innstrammingene kommer og hva det vil bety. Dette er en hehlhetlig balanse som KrF kan stå godt inne for, sier nestleder i KrF, Dagrun Eriksen.

- Dette er ikke det letteste å bli enig om. Derfor dette en stor pol bragd. Jeg tror at når vi fire er blitt tvunget til å sitte sammen, treffer vi i sum godt med folks rettsoppfatning, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Justisminister Anders Anundsen sier at det blir 90 nye plasser på det lukkede mottakssenteret Trandum.

Hun er fornøyd med å få det barnefaglige inn i teksten, og å ha fått til skjønn i vurderingen av familiegjenforening, opp i mot om dette er tvang og om de kan forsørge seg selv.

Statsministeren etter det Dagbladet erfarer inn i forhandlingene i går kveld, fordi Venstre og Frp, de to motpolene i saken, nektet å skrive under på avtalen i går. Forhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene skulle ha fortsatt klokken 18.30 i statsrådssalen på Stortinget torsdag kveld, men ble avbrutt.

Dagbladet kjenner til at forhandlingene fortsatte i statsministerboligen seint i går. De fire partiene har forhandlet om innholdet i asylavtalen siden tidlig i desember.

Mye av enigheten er kjent fra før. Dagbladet omtalte onsdag at det blir en liberalisering for asylbarna, og at Frp får sine lukkede asylmottak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling