Enighet om asylavtale på Stortinget

Etter at Erna Solberg overtok styringen over forhandlingene i går kveld. Pressekonferanse nå

ENIGE: Statsminister Erna Solberg gikk selv inn i forhandlingene i går kveld. Her er hun fotografet uten for Det norske teatret i dag. Asylavtalen mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp blir presentert klokka 15. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
ENIGE: Statsminister Erna Solberg gikk selv inn i forhandlingene i går kveld. Her er hun fotografet uten for Det norske teatret i dag. Asylavtalen mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp blir presentert klokka 15. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er enighet mellom Frp, Høyre, KrF og Ventre om asylavtalen. Det er pressekonferanse i Vandrehallen nå klokka 15.

Les hele avtalen her.

Enigheten kommer etter at statsminister Erna Solberg selv gikk inn i forhandlingene.

Avtalen konkretiserer avtalen fra Nydalen i høst. De fire partilederne presenterer avtalen.

- Alle partier har måttet gi og ta. Avtalen er omfattende, og vi vet at det vil opptå situasjoner der regjeringen må forhandle. Da er utgangspunktet at vi skal sette oss ned og forhandle ny politikk, sier Erna Solberg.

Hun sier forhandlingene har vært preget av åpenhet og tillit.

- Vi har tenkt å fortsette å samarbeide på den måten, sier hun.

Siv Jensen sier at det blir en ny mottaksstruktur, noe de er fornøyd med.

- Det legger grunnlag for sende avviste asylsøkere ut av landet. 24 års aldersgrense og økte krav til forsørgerevne er gode verktøy, sier Jensen.

- Jeg er godt fornøyd, sier Jensen.

- For KrF er det spesielt viktig med asylbarna, helst den varige løsningen på plass, men vi er tilfreds med det vi presenterer. Det er også viktig for oss å vite hvor innstrammingene kommer og hva det vil bety. Dette er en hehlhetlig balanse som KrF kan stå godt inne for, sier nestleder i KrF, Dagrun Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.