Enighet om asylforlik

Alle partier er med, bortsett fra MDG og SV.

ENIGE: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland (t.v) og Harald Nesvik (FrP) er blitt enige med Ap, KrF og Venstre om asylinnstramminger. Foto: Nina Hansen
ENIGE: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland (t.v) og Harald Nesvik (FrP) er blitt enige med Ap, KrF og Venstre om asylinnstramminger. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre, Frp, Ap, KrF, Venstre og Sp er nå enige om en asylavtale og innstramminger i flyktningpolitikken. Hva avtalen innebærer, presenteres på en pressekonferanse på Stortinget klokka 15.

Tidligere i dag ble det kjent at SV og MDG hadde trukket seg fra forhandlingene.

De parlamentariske lederne har brukt mye tid den siste tida på å komme til enighet om et asylforlik. Forhandlingene har som mål å komme fram til en «bredest mulig enighet» om hvordan Norge skal håndtere den store pågangen av asylsøkere på grensa.

Samarbeidspartiene Venstre og KrF ventes å være med på forliket, slik Arbeiderpartiet og Senterpartiet er.

Ett av de mest krevende spørsmålene i forhandlingene har vært hva slags grep som skal legges inn i tiltakspakka.

NTB meldte torsdag formiddag at det trolig blir en trinnvis avtale som senere i dag vil bli presentert på Stortinget. Dette stemmer med opplysninger Dagbladet har fått fra sentrale aktører.

Først kommer listen over hastetiltakene som i hovedsak virker innstrammende. Samtidig forplikter avtalepartene seg til raskt å starte forhandlinger om integreringstiltak og ressurser til kommunene.

- Frp får gjennomslag KrF og Venstre har vært tydelige på at innstrammende tiltak må kombineres med integrering. Frp har på den andre siden sagt at det nå er innstrammende tiltak som skal til.

En kilde i Frp sier til Dagbladet at partiet har fått gjennom slag for 13 av 15 av sine forslag til innstrammingstiltak, og kaller det fullt gjennomslag.

Etter det Dagbladet erfarer, får Ap gjennom sine forslag til akuttiltak for Storskog og håndtering av tilstrømmingen på grensa mot Russland.

Trond Helleland (t.v) og Harald Nesvik (FrP)
Foto: Nina Hansen
Trond Helleland (t.v) og Harald Nesvik (FrP) Foto: Nina Hansen Vis mer