ENIGE:Landbruksminister Sylvi Listhaug og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, på fredagens pressekonferanse etter at Bondelaget og staten kom til enighet om årets jordbruksoppgjør.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ENIGE:Landbruksminister Sylvi Listhaug og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, på fredagens pressekonferanse etter at Bondelaget og staten kom til enighet om årets jordbruksoppgjør. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Enighet om avtale til 400 millioner i jordbruksoppgjøret

Norges Bondelag har inngått avtale med staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Bondelag har inngått avtale med staten i jordbruksoppgjøret. Avtalen har en ramme på 400 millioner kroner.

- Vi gikk inn i dette med et ønske om å få til en avtale til det beste for bonden og norsk matproduksjon. Det har vært konstruktive forhandlinger, og på siste dag kom vi altså fram til et resultat som vi mener er akseptabelt, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Mens Bondelaget er enige med staten, brøt Norsk Bonde- og Småbrukarlag forhandlingene fredag ettermiddag. Organisasjonen mener statens tilbud ikke gir rom for å snu en allerede negative trend innenfor jordbruket.

Statens opprinnelige tilbud var på 90 millioner kroner, en ramme som nå har økt til 400 millioner kroner.

- Vi er fornøyde med en forhandlingsgevinst på 310 millioner kroner. Av hensyn til de mindre og mellomstore gårdsbrukene har det også vært avgjørende at det foreslåtte kuttet i overføringer på 110 millioner kroner ble reservert. I stedet økes overføringene nå med 45 millioner kroner, sier Bartnes i en pressemelding.

(NTB)