Bemanningsnorm i barnehager

Enighet om bemanningsnorm

- Vi er glade for å ha fått gjennomslag, sier Hans Fredrik Grøvan i KrF, som krever 100 mill kr til iverksetting.

100 MILL: KrFs hovedkrav i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett er 100 millioner kroner for å iverksette den nye bemanningsnormen i barnehagene. Her fra statsminister Erna Solberg besøk i Breidablikk barnehage i Alta under Lucia-dagen i 2016.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
100 MILL: KrFs hovedkrav i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett er 100 millioner kroner for å iverksette den nye bemanningsnormen i barnehagene. Her fra statsminister Erna Solberg besøk i Breidablikk barnehage i Alta under Lucia-dagen i 2016. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå flertall på Stortinget for innføring av ny bemanningsnorm i barnehagene. Det innebærer at det fra 1. august i år stilles krav om en voksen pr tre barn i alderen 0-3 år, samt en voksen pr seks barn i alderen 3-5 år. Utdanningskomiteen gir barnehagene et år på å innfase normen.

- KrF har lenge ivret for en bemanningsnorm i barnehagene for å sikre høyere kvalitet og tilstrekkelig voksen tilstedeværelse. Det er vi glade for å ha fått politisk gjennomslag for i utdanningskomiteen, sier Hans Fredrik Grøvan, KrFs medlem i utdanningskomiteen på Stortinget.

- Vi har også oppnådd enighet med regjeringspartiene om en rekke andre forslag som ikke berører økonomiske bevilgninger, som krav om stedlig ledelse, vikarer ved sykefravær, samt uavhengig tilsyn, sier Grøvan.

Ikke handlingsrom

KrF-representanten har vært i dialog med aksjonistene i Barnehageopprør 2018, som krever at bemanningsnormen skal gjelde i hele åpningstida i barnehagene.

- Hvis det skulle gjennomføres, trengs en tilleggsbevilgning på 14 mrd pr år. Vi i utdanningskomiteen har felles forståelse for at det ikke er økonomisk handlingsrom for å bevilge det nå. Etter vår oppfatning må det være en målsetting på sikt, sier Grøvan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer