Enighet om den amerikanske stimuleringspakken

Kompromiss mellom Kongressen og Obama.

SENTRAL: Demokratenes flertallsleder i Senatet, Harry Reid, kunngjorde at avtalen om pakken er i boks. Her fra gårsdagens kunngjøring om Senatets beslutning. Foto: ALEX WONG/GETTY IMAGES/AP/SCANPIX
SENTRAL: Demokratenes flertallsleder i Senatet, Harry Reid, kunngjorde at avtalen om pakken er i boks. Her fra gårsdagens kunngjøring om Senatets beslutning. Foto: ALEX WONG/GETTY IMAGES/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folkevalgte fra begge kamre i Kongressen i USA har inngått et kompromiss med president Barack Obamas administrasjon om stimuleringspakken for USAs økonomi.

Det kunngjorde Senatets flertallsleder Harry Reid onsdag. Pakken vil få en kostnadsramme på 789 milliarder dollar (5340 milliarder kroner). Ifølge Reid kan forslaget bli sendt til votering i Kongressen allerede torsdag.

Den republikanske senatoren Susan Collins sier at om lag 150 milliarder dollar vil gå til utbygging av infrastrukturen i USA.

Forhandlerne har ifølge Reid lyktes i å «bygge bru» mellom de to versjonene av stimuleringspakken som er vedtatt i Senatet og i Representantenes hus.

Senatets versjon hadde en kostnadsramme på 838 milliarder dollar, mens den versjonen som ble vedtatt i Representantenes hus, hadde en kostnadsramme på 820 milliarder dollar.

Pakken skal stimulere til vekst i den amerikanske økonomien, og målet er at det skal bli skapt 3,5 millioner nye arbeidsplasser. Mer enn en tredel av midlene i stimuleringspakken vil gå til skattelette.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer