Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enighet om fastlegeordningen

Staten, Kommunenes Sentralforbund og Den norske lægeforening ble i kveld enige om et anbefalt avtaleverk for fastlegeordningen, opplyser Sosial- og helsedepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan fastlegeordningen innføres 1. juni neste år som planlagt dersom de anbefalte avtaleutkastene godkjennes av Legeforeningen og Kommunenes Sentralforbund.

Avtalene regulerer kommunenes og fastlegenes rettigheter og plikter i ordningen samt de økonomiske rammevilkårene for allmennlegetjenesten.

- Jeg er meget tilfreds med at partene er kommet til enighet om opplegget, sier helseminister Tore Tønne i en pressemelding.

Han mener fastlegereformen er viktig for befolkningen, og at den vil føre til en bedre allmennlegetjeneste ved at alle skal få en fast lege å forholde seg til. Helseministeren sier at økonomien i primærhelsetjenesten skal styrkes med opp til 300 millioner kroner på årsbasis, blant annet for å få flere leger til å jobbe i allmennlegetjenesten.

Fastleger i kommuner med få innbyggere og kommunalt ansatte leger vil få ekstra tilskudd.

(NTB)