Enighet om global klimaavtale i Peru

- Var noen nervepirrende minutter.

FORNØYDE MED SEG SELV: Christiana Figueres og Perus miljøminister Manuel Pulgar applauderer delegatene i Peru. Foto: SCANPIX/AFP/CRIS BOURONCLE
FORNØYDE MED SEG SELV: Christiana Figueres og Perus miljøminister Manuel Pulgar applauderer delegatene i Peru. Foto: SCANPIX/AFP/CRIS BOURONCLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utsendingene på FNs klimakonferanse i Lima er blitt enige om byggeklossene for en global klimaavtale som skal vedtas i Paris neste år.

Meldingen om at de 195 landene er enige om de grunnleggende elementene for en framtidig klimaavtale, kom like før midnatt lokal tid. Forhandlingene hadde da foregått i over et døgn på overtid.

-Dokumentet er vedtatt, erklærte Perus miljøvernminister Manuel Pulgar-Vidal, hvorpå delegatene svarte med glade tilrop og applaus.

I dokumentet, som har navnet Lima Call for Climate Action, fremgår det en rekke ulike muligheter for hvordan verdens ledere kan nå fram til en global klimaavtale når de møtes i Paris om ett år. Det beskriver også hvordan hvert enkelt land skal redegjøre for hvordan de skal bremse den globale oppvarmingen i første halvdel av 2015.

Sundtoft fornøyd Klima og miljøminister Tine Sundtoft (H) skriver i en pressemelding at hun er fornøyd med at landene er blitt enige om et kompromiss.

- Jeg er fornøyd med at vi nå klarer å holde tidsplanen som kan lede fram til en internasjonal klimaavtale i Paris. Vi ønsket i utgangspunktet flere krav til informasjon om målene landene melder inn, men er godt fornøyde med kompromisset, sier Sundtoft, som framholder at Norge har spilt en brobyggerrolle i forhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer