Enighet om overtidsavtale i Norwegian

Norwegian har lovet å ansette 50 nye piloter.

ENIGHET: Halvor Vatnar, fagforeningsleder for pilotene, og flygesjef Tomas Hesthammer kommer ut fra Norwegians krisemøte med pilotenes fagforening Parat hos advokatfirmaet BA-HR på Tjuvholmen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
ENIGHET: Halvor Vatnar, fagforeningsleder for pilotene, og flygesjef Tomas Hesthammer kommer ut fra Norwegians krisemøte med pilotenes fagforening Parat hos advokatfirmaet BA-HR på Tjuvholmen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter åtte timers forhandlinger er Norwegian og flygernes fagforening enige om en ny overtidsavtale, ifølge E24. Dette etter intense dager med mange kanselleringer og sterk ordbruk fra begge sider.

Avtalen innebærer at den mye omtalte fridagsavtalen videreføres. Dette gjør det mulig for Norwegian å få piloter til å jobbe på dager da de egentlig har fri, og dermed unngå kanselleringer på grunn av mannskapsmangel.

Men den langsiktige løsningen er at Norwegian Pilot Union (NPU) har fått gjennomslag for å ansette flere faste flygere. Dette vil minske behovet for å kjøpe fridager.

- Vi har skrevet under en avtale om at Norwegian ansetter minst 50 nye piloter. Det har vært det viktigste for oss, sier Halvor Vatnar, lederen for NPU, til Dagbladet.

Norwegians kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik bekrefter enigheten.

- Det aller viktigste nå er at vi får ro rundt fridagskjøpavtalen, og at flyene blir bemannet, slik at kundene kommer seg dit de skal i sommer. Med tanke på framtida: Norwegian vokser og vil ha bruk for flere piloter framover, sier Skånvik til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer