Enighet om prioriteringene i statsbudsjettet

Ap, Sv og Sp enige om prioriteringene i statsbudsjettet neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Kristin Halvorsen (SV) og Åslaug Haga (Sp) bedyret at de var enige om profilen på neste års statsbudsjett allerede før arbeidet med å snekre det omfattende dokumentet hadde startet på politisk nivå.

Regjeringen skal nå sitte sammen på konferansestedet Thorbjørnrud på Jevnaker i to dager. Det er det første møtet på regjeringsnivå om 2008-budsjettet.

I administrasjonen har embetsmenn jobbet med sine beregninger helt siden det forrige budsjettet ble lagt fram i fjor høst.

- Vi har satt opp fire punkter i rekkefølge, og det første er omsorg. Så følger miljø og deretter kommer barnehager som et eget punkt, før det avrundes med arbeid og verdiskaping, sa Jens Stoltenberg.

Problem og mulighet

Finansminister Kristin Halvorsen understreket at det aldri har vært flere i arbeid i Norge enn akkurat nå. Hun sa at det på flere områder er problemer med å skaffe kvalifisert arbeidskraft, og at regjeringen så det som en betydelig oppgave å få stadig flere i arbeid.

Det kan skje på mange måter, og Åslaug Haga nevnte spesielt at de som jobber deltid i norske kommuner, må få tilbud om full jobb. Hun mener det ligger en betydelig reserve i deltidsstillingene på en rekke andre områder også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer