Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Avtalen vil bli presentert i vandrehallen på Stortinget klokken 15.

<strong> SKAFFET ENIGHET:</strong>  Regjeringspartiene har blitt enige om et revidert nasjonalbudsjett.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SKAFFET ENIGHET: Regjeringspartiene har blitt enige om et revidert nasjonalbudsjett. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene og samarbeidspartiene KrF og Venstre er enige om revidert nasjonalbudsjett.

Etter en snau uke med forhandlinger har partene etter det NTB får opplyst fra kilder i flere partier nå kommet i mål. Forhandlingene har tidvis vært intense og samtalene pågikk til midnatt søndag.

Venstre sier seg fornøyd med at budsjettavtalen som har gitt økt satsing på grønn vekst og økt satsing på kunnskap, klima og innovasjon.

Partiet framhever at det bevilges 40 millioner til et nytt såkornfond for oppstartsbedrifter, 20 millioner mer til miljøteknologiordninger, 25 millioner mer til næringsrettet forskning, en styrking av klimaforskningen med 10 millioner.

Enigheten om 500 nye studieplasser og 200 flere studentboliger er Venstre tilfreds med.

- For å bidra til det grønne skiftet gjennom omstilling og grønn vekst i næringslivet må vi satse mer på kunnskap, klima og innovasjon, sier finanspolitisk talsmann Terje Breivik i Venstre.

Her får han med seg Atle Simonsen i FpU.

- Økningen til 2.200 viser at vi mener alvor med å bedre studentenes vilkår, sier leder Atle Simonsen for Fremskrittspartiets Ungdom til Universitas.

Etter hva NRK erfarer innebærer enigheten også 500 flere studieplasser, og at det skal bevilges 50 millioner kroner mer i tilskudd for å ta inn lærlinger.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer