Dagbladet erfarer:

Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Dagbladet er kjent med at forhandlingsdelegasjonen fra Ap, Sp og SV er enige.

RNB I BOKS: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedums reviderte nasjonalbudsjett er nå ferdig-endret av SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
RNB I BOKS: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedums reviderte nasjonalbudsjett er nå ferdig-endret av SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet er kjent med at forhandlingsdelegasjonen fra Ap, Sp og SV mandag kveld fant enighet om nytt revidert nasjonalbudsjett (RNB).

Forhandlingene var allerede betydelig på overtid.

Budsjettet skal nå forankres i stortingsgruppene i morgen tidlig, men dette forventes å gå raskt.

NRK skriver at budsjettet skal presenteres i morgen. Også Dagbladet blir fortalt at dette er planen, men det understrekes at det kan bli uforutsette utsettelser.

Det var gjort klart for pressekonferanse på Stortinget i kveld, i tilfelle de tre partiene skulle finne enighet tidligere.

Blant gjennomslagene Dagbladet er kjent med at SV har fått i forhandlingene, er en betydelig bevilgning på bistandsfeltet.

Regjeringen la opp til på bruker 4 milliarder bistandskroner i Norge som følge av flyktningestrømmen fra krigsherjede Ukraina.

Etter det Dagbladet forstår, har SV fått forhandlet inn om lag to milliarder kroner i det reviderte bistandsbudsjettet.

Ap og Senterpartiet har ikke måttet bruke mer oljepenger i budsjettet for å komme til enighet med SV, etter det Dagbladet erfarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer