- Enighet om tiltak for å roe situasjonen i Ukraina

Avvæpning og amnesti til opprørere er noen av punktene.

SNAKKER: John Kerry og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov er blant dem som har deltatt i samtalene i Geneve. Foto: AP Photo/Jim Bourg/NTB Scanpix
SNAKKER: John Kerry og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov er blant dem som har deltatt i samtalene i Geneve. Foto: AP Photo/Jim Bourg/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): USA, EU, Ukraina og Russland har i dag hatt samtaler i Geneve i Sveits, og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sier at det er enighet om umiddelbare tiltak for å roe situasjonen i Ukrania.

John Kerry, Ukrainas Andrij Desjtsjytsja og EUs utenrikssjef Catherine Ashton sier de vil arbeide for «en bred, nasjonal dialog for å sørge at folkets rettigheten ivaretas», melder nyhetsbyrået AP.

Lavrov sier de prorussiske demonstrantene - som deltok i opprøret mot myndighetene i Kiev - innvilges amnesti, med mindre de dømmes for alvorlige forbrytelser.

Videre skal ulovlige opprørsgrupper avvæpnes, og okkuperte bygninger må gies tilbake, sier Lavrov.

Han gjentok Moskvas oppfordring om å desentralisere Ukraina og ta hensyn til behovene til den store russisktalende minoriteten i landet, skriver NTB. 

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, OSSE, skal få sentral rolle i meklingen for å løse situasjonen i Ukraina, sa den russiske utenriksministeren. Han hevdet at Russland ikke har noe ønske om å sende soldater til det østlige Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer