ENIGHET: Islamistiske opprørsgrupper og syriske regjeringsstyrker og deres støttespillere er enige om en 48 timer lang våpenhvile i byen Zabadani nordvest i landet. Foto: Bostany/AA/ABACAPRESS.COM
ENIGHET: Islamistiske opprørsgrupper og syriske regjeringsstyrker og deres støttespillere er enige om en 48 timer lang våpenhvile i byen Zabadani nordvest i landet. Foto: Bostany/AA/ABACAPRESS.COMVis mer

Enighet om våpenhvile i syrisk by

I Zabadani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamistiske opprørsgrupper og syriske regjeringsstyrker og deres støttespillere er enige om en 48 timer lang våpenhvile i byen Zabadani nordvest i landet.

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) vil våpenhvilen tre i kraft klokka 6 lokal tid onsdag morgen, og den gjelder også de regjeringskontrollerte landsbyene Fuaa og Kafraya i Idlib-provinsen.

- Avtalen er inngått mellom krigere fra islamistgruppen Ahrar al-Sham og lokale opprørere på den ene siden, og Iran og libanesiske Hizbollah på den andre siden, sier eksilgruppas leder Rami Abdulrahman.

Hizbollah-offensiv Iran og Hizbollah regnes som trofaste støttespillere av president Bashar al-Assad og det syriske regimet. I juli innledet Hizbollah sammen med syriske regjeringsstyrker en større militæroffensiv mot Zabadani for å drive opprørerne ut av byen.

Ifølge Abdel Rahman forhandles det nå også om full tilbaketrekning av opprørere fra Zabadani, samt en slutt på opprørernes beleiring av Fuaa og Kafraya.

Flertallet av innbyggerne i de to landsbyene tilhører den sjiamuslimske alawitt-sekten, som også Assads klan tilhører.

Angriper landsbyer Opprørerne har den siste tiden gjennomført regelmessige rakettangrep mot de to landsbyene, som hevn for offensiven mot Zabadani.

Våpenhvilen er kommet i stand for å sikre forsyninger av mat og medisiner til de to landsbyene.

Borgerkrigen i Syria har siden våren 2011 kostet over 240.000 mennesker livet. Partene har også tidligere innført kortvarige våpenhviler enkelte steder, som oftest for å sikre forsyninger av mat og medisiner til sivilbefolkningen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram