Enke brent på likbål

Politiet i India har arrestert 15 personer etter at en kvinne ble brent til døde på ektemannens likbål. Blant de arrresterte er to sønner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siktede i den sentralindiske delstaten Madhya Pradesh risikerer tiltale for drap og sammensvergelse. Blant de arresterte er kvinnens to sønner, som ikke grep inn for å stanse henne.

Øyenvitner forteller at den 65 år gamle kvinnen satt rolig på toppen av det blussende likbålet mens nærmere 1000 landsbyboere heiet på henne.

Den eldgamle hindu-skikken sati, som krever at en enke skal følge sin mann i døden, har lenge vært forbudt. De som bidrar til at skikken opprettholdes, risikerer dødsstraff, skriver BBC.

Politiet forsøkte å stanse dødsseremonien, men hevder at en rasende menneskemengde tvang dem unna.

Sati

Sati er sanskrit og betyr god kvinne. Ordet brukes både om kvinnen som brenner seg til døde, og om selve handlingen. Eldste kjente enkebrenning fant sted år 316 f.Kr. Var særlig utbredt blant Indias høykaster.

Sati-seremonier skal nå være svært sjeldne. Det siste tilfellet som fikk bred oppmerksomhet fant sted i 1987, da 18 år gamle Roop Kanwar ble brent til døde i Rajasthan. Hennes svigerfar og svigerbror ble tiltalt for å ha tvunget henne på mannens likbål, men ble frikjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer