DRO PÅ KJØRETUR: Det ser ut som at enka minst må ha tatt en ferge eller båt for å komme seg hele veien fra Prince of Wales-øya til Ketchikan. Foto: Google Maps / Skjermdump
DRO PÅ KJØRETUR: Det ser ut som at enka minst må ha tatt en ferge eller båt for å komme seg hele veien fra Prince of Wales-øya til Ketchikan. Foto: Google Maps / SkjermdumpVis mer

Enke dro på på kjøretur med sin døde ektemann i Alaska: - En rullende likvake

- Hun kjørte rundt i et par dager, sier politisjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Likvake er en gammel skikk der man våker over den døde fram til begravelsen.

Den gamle skikken ble som regel gjennomført ved siden av en seng. Men en amerikansk kvinne ønsket seg noe annerledes for sin avdøde ektemann.

Mannen døde av naturlige årsaker forrige helg på Prince of Wales-øya i Alaska, og skulle egentlig ha blitt fraktet til likhuset. Men enka tok i stedet sin 78 år gamle avdøde ektemannen med på en kjøretur i et par dager.

Politisjefen i Ketchikan i Alaska, Alan Bengaard, sier til Ketchikan Daily News, ifølge The Guardian og Juneau Empire, at kvinnen holdt liket kaldt ved å samle inn is fra lokale hermetikkfabrikker på veien.

- Liket skulle ha vært sendt til likhuset, men av en eller annen grunn bestemte hun seg for å ikke dra dit med en gang, men å kjøre rund med ham i et par dager, sier Bengaard, som beskriver kjøreturen som en «rullende likvake».

Politisjefen sier at kvinnen ikke har brutt noen lover. Nå håper han på at ektemannen vil ende opp på likhuset.

- Jeg håper ikke hun tar med seg ektemannen sin ut på veien igjen, sier Bengaard.