Enkelt program gir hvem som helst tilgang til Facebook-kontoen din

Vært forsiktig når du surfer på trådløse nettverk.

 HVEM SOM HELST KAN HACKE FACEBOOKPROFILEN DIN Nytt hackerprogram gjør det lettere å komme seg inn på profilen din.
HVEM SOM HELST KAN HACKE FACEBOOKPROFILEN DIN Nytt hackerprogram gjør det lettere å komme seg inn på profilen din.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Etter en hackerkonferanse i USA i helgen spres et program som gjør at hvem som helst kan komme seg inn på facebook-kontoen din.

Programmet Firesheep er laget for nettelesern Firefox, og kan gi hackerene tilgang til din konto på blant annet Facebook, Twitter, Hotmail, Gmail og Flickr, skriver Expressen.

Eric Butler heter mannen bak programmet, som tillater hvem som helst å hacke inn på mailkontoer og facebook-kontoer til personer som surfer på samme trådløse nettverk. Selv om du ikke bruker Firefox som netteleser bør du allikevel ikke føle deg trygg.

- Det som er spesielt med programmet er at det er så veldig lett å bruke, sier Per Hellqvist fra Symantec til Expressen.

Etter å ha lastet ned programmet kan man lett klikke seg inn på en av kontoene som dukker opp i en sidestolpe med oversikt over andre brukere på samme nettverk, skriver Computerworld.

På denne måten kan man komme seg inn og få full kontroll over Facebook, Twitter og mailprofiler. Statuser kan oppdateres og passord endres.

- Websider har et ansvar for å beskytte brukerne som benytter seg av tjenestene deres. Det er på tide at det stilles krav om et tryggere nett, og mitt håp er at Firesheep vill hjelpe brukerne vinne, skriver Butler i sin blogg.