- Enkelte beboere blir ikke stelt og tatt opp før klokka 11. Dette river langt inn i hjerterota

Hjelpepleier varsler om uverdige forhold på sykehjem.

OPPGJØR: Hjelpepleier Else Torun Wilhelmsen på Ringerike slår alarm om uverdige forhold. Foto: NTB Scanpix/Privat
OPPGJØR: Hjelpepleier Else Torun Wilhelmsen på Ringerike slår alarm om uverdige forhold. Foto: NTB Scanpix/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lite visste hjelpepleier Else Torun Wilhelmsen på Ringerike om hva hun satte i gang da hun i helga skrev innlegget «En vanlig dag på sykehjem» i lokalavisa Ringerikes Blad.

- Pårørende ringer, jeg får tommel opp på butikken, saken er delt 15000 ganger på sosiale medier og innlegget mitt er nå lest av rundt 100 000 personer. Dette er blitt tusen ganger større enn jeg hadde drømt om, men jeg angrer ikke, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

Hjelpepleieren skriver om hvordan tidene har forandret seg radikalt fra hun var nyutdanna i 1998 til dagens situasjon for beboere og ansatte ved sykehjemmene i kommunen som hun betegner som «uverdig»

- Ikke mat og drikke på 17 timer «Det var flott å jobbe på sykehjemmet. Vi hadde tid til beboerne våre, og de fikk god pleie og omsorg. Jeg gledet meg hver dag til å gå inn dørene på jobben», skriver hun.

Wilhelmsen skriver videre om hvordan «nedbemanningstrollet» og «sparetrollet» som etter hvert dukket opp og gjorde seg gjeldende i stadig større grad.

«Enkelte beboere blir ikke stelt og tatt opp før klokken 11, på grunn av tidspress. Dette river langt inn i hjerterota. Når man tenker etter, så fikk beboeren kveldsmat klokken 18 (suppe og brødskiver rekker vi ikke å servere på kvelden som før). Da får altså disse beboerne ikke frokost før 11-11.30, det blir 17 timer mellom kveldsmat og frokost. Hvilket vanlig menneske ville godta noe slikt?» spør hjelpepleieren i sitt innlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.