Arbeidsbelastning under pandemien:

- Enkelte har horrible tall

Ansatte i helsemyndighetene har vært under stor arbeidsbelastning gjennom pandemien. NTL-hovedtillitsvalgt Marc Gayorfar ved FHI etterlyser en diskusjon om planlegging og organisering av pandemiarbeidet.

ARBEIDSBELASTNING: Ansatte i FHI er stadig under stor arbeidsbelastning som følge av pandemien. Foto: Jil Yngland / NTB
ARBEIDSBELASTNING: Ansatte i FHI er stadig under stor arbeidsbelastning som følge av pandemien. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

- I 2021 har 39 medarbeidere i FHI jobbet over 300 overtidstimer. Noen har jobbet så mye som 1400 timer, 900 timer, 800 timer, 700 timer og 600 timer overtid. Så det er klart at enkelte medarbeidere har ganske horrible tall. Ganske mange av dem som har jobbet mye overtid i 2021 er gjengangere fra 2020, sier NTL-hovedtillitsvalgt Marc Gayorfar ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

Dagbladet har fått innsyn i antallet overtidstimer og fleksitimer i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i september, oktober og november. I tillegg har Dagbladet fått innsyn i antallet fleksitimer som ble strøket i forrige avregningsperiode.

Tallene viser at arbeidsbelastningen blant ansatte i faginstansene fortsatt er stor, omkring to år etter at pandemien startet.

- Det er på tide med en diskusjon om hvordan man skal planlegge og organisere arbeidet tilknyttet pandemien. Forrige regjering sto for effektivisering og budsjettkutt, som medførte uheldige konsekvenser over tid. Nå synes jeg at den sittende regjeringen bør planlegge bemanning for pandemiarbeid mer langsiktig, for dette kan ikke gjøres som venstrehåndsarbeid, sier Gayorfar.

NTL-HOVEDTILLITSVALGT: Marc Gayorfar ved FHI. Foto: FHI
NTL-HOVEDTILLITSVALGT: Marc Gayorfar ved FHI. Foto: FHI Vis mer

Tallene

Folkehelseinstituttet registrerte 2754 overtidstimer i september, 1885 overtidstimer i oktober og 1610 overtidstimer i november, viser tallene som Dagbladet har fått innsyn i. Tallene gjelder for 345 ansatte.

I tillegg var det registrert 39 036 fleksitimer i september i FHI, 40 589 fleksitimer i oktober og 44 277 fleksitimer i november. Tallene gjelder for 1155 ansatte.

I forrige avregningsperiode, fra september 2019 til august 2021, ble det strøket 31 675 timer i Folkehelseinstituttet. Timene som ble strøket er fordelt på 284 ansatte, ifølge Gayorfar.

Timer som strykes

Timer som strykes er timer som man ikke får kompensert. Gayorfar sier at mange ansatte i FHI tar kontakt med ham og forteller at de synes at det er synd at de ikke får utbetalt det antallet overtidstimer som de opplever at de egentlig burde ha fått utbetalt.

- Dersom en leder jobber 500 overtidstimer i 2021, for eksempel, vil vedkommende få utbetalt bare 300 pålagte overtidstimer. Dette fordi FHI bryter loven om de utbetaler mer enn det. Resten må vedkommende få kompensert som fleksitid som kan avspaseres, men problemet er at mange aldri har mulighet til å avspasere på grunn av pandemien, forklarer Gayorfar og fortsetter:

- Og når avregningsperioden er ferdig, vil alt over 50 fleksitimer bli strøket, noe som betyr at man i praksis jobber gratis i de timene som man ikke får kompensert.

LOCKDOWN: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, forteller hvorfor vi har unngått ny lockdown. Vis mer

Arbeidsbelastning

Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI erkjenner at de har havnet i en uønsket situasjon.

- Overtidstallene er høye, og vi skulle ønske vi ikke hadde denne arbeidsbelastningen for våre medarbeidere og ledere. Vi jobber med tiltak løpende for å overføre kompetanse og sette nye medarbeidere inn i krisehåndteringen, men det tar tid før vi får tilstrekkelig effekt og pandemien har vist seg å være langvarig og vedvarende krevende å håndtere, sier Knudsen til Dagbladet og fortsetter:

- Det er mange som har opparbeidet seg fleksitid som dessverre ikke har vært mulig å ta ut, merk at disse tallene gjelder for to år. Mange av disse er ledere og det er medarbeidere i stillinger som ikke nødvendigvis har arbeidet direkte med krisehåndtering, for eksempel forskere. Ledere har som utgangspunkt ikke overtidsbetalt, men har over lengre tid hatt stor arbeidsbelastning.

ASSISTERENDE DIREKTØR: Gun Peggy Knudsen i FHI. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ASSISTERENDE DIREKTØR: Gun Peggy Knudsen i FHI. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Arbeidsbelastning i Helsedirektoratet

Helsedirektoratet og Pasient- og brukerombudet registrerte 1021 overtidstimer i september fordelt på 111 ansatte, 760 overtidstimer i oktober fordelt på 98 ansatte og 912 overtidstimer i november fordelt på 115 ansatte.

I september hadde 721 ansatte fleksitimer, og da økte antallet fleksitimer med 5207 timer. I oktober hadde 703 ansatte fleksitimer, og da ble antallet fleksitimer redusert med 54 timer. Og i november hadde 686 ansatte fleksitimer, og da økte antallet fleksitimer med 2199 timer.

I forrige avregningsperiode, fra 31. august 2020 til 31. august 2021, ble det strøket totalt 9140 fleksitimer fordelt på 173 ansatte.

- Hva tenker du om arbeidsbelastningen til kollegaene dine?

- Det er en veldig høy arbeidsbelastning, og vi finner dessverre ikke alltid alternative løsninger til at enkeltpersoner blir utsatt for stor belastning. Vi forsøker å finne andre løsninger, men det lar seg ikke alltid gjøre. Så vi er dessverre i den situasjonen at noen medarbeidere er helt avgjørende for å kunne levere godt på det som er departementets, befolkningens og regjeringens behov, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet.

JULA: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, snakker om hvordan jula blir. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Overtidsbruk

Det ser ut til at antallet overtidstimer går ned fra 2020 til 2021 i både FHI og Helsedirektoratet. Men nivået er likevel skyhøyt sammenliknet med i 2019. For eksempel har antallet overtidstimer i Helsedirektoratet i 2021 hittil økt med 187 prosent sammenliknet med i 2019.

Mengden overtidstimer forklares blant annet med at det er krevende med kompetanseoverføring, altså at det er vanskelig for enkelte nøkkelpersoner som besitter særskilt kunnskap å delegere arbeidsoppgaver til andre.

Regnskapsrevisjonsavdeling 2 i Riksrevisjonen reviderer Helse- og omsorgsdepartementet og deres underliggende virksomheter. Ansvarlig ekspedisjonssjef Tora Jarlsby forteller til Dagbladet at de har sett på overtidsbruk i Helsedirektoratet og FHI.

- På grunn av coronapandemien var overtidsbruken i 2020 vesentlig høyere enn vanlig. Derfor analyserte vi utbetalte overtidstimer da vi reviderte årsregnskapene deres, uttaler hun til Dagbladet og fortsetter:

- Vi så at noen ansatte hadde fått utbetalt overtid utover arbeidsmiljølovens rammer. Det hadde vi dialog med virksomhetene om og påpekte i de årlige revisjonsberetningene. Ledelsen i direktoratet og hos FHI er bevisst dette og omtalte det også i sine årsrapporter.

Gjennom pandemien har både Helsedirektoratet og FHI oppbemannet. I Helsedirektoratet har antallet ansatte økt fra 577 i 2019 til 684 i 2021, hvorav 95 av dem er midlertidig ansatte. I FHI har antallet ansatte økt fra 977 i 2019 til 1167 i 2021, hvorav omkring 20 prosent er midlertidig ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer