- I 2021 har 39 medarbeidere i FHI jobbet over 300 overtidstimer. Noen har jobbet så mye som 1400 timer, 900 timer, 800 timer, 700 timer og 600 timer overtid. Så det er klart at enkelte medarbeidere har ganske horrible tall. Ganske mange av dem som har jobbet mye overtid i 2021 er gjengangere fra 2020, sier NTL-hovedtillitsvalgt Marc Gayorfar ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.
Dagbladet har fått innsyn i antallet overtidstimer og fleksitimer i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i september, oktober og november. I tillegg har Dagbladet fått innsyn i antallet fleksitimer som ble strøket i forrige avregningsperiode.
Tallene viser at arbeidsbelastningen blant ansatte i faginstansene fortsatt er stor, omkring to år etter at pandemien startet.
- Det er på tide med en diskusjon om hvordan man skal planlegge og organisere arbeidet tilknyttet pandemien. Forrige regjering sto for effektivisering og budsjettkutt, som medførte uheldige konsekvenser over tid. Nå synes jeg at den sittende regjeringen bør planlegge bemanning for pandemiarbeid mer langsiktig, for dette kan ikke gjøres som venstrehåndsarbeid, sier Gayorfar.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger