- Enkelte pedofile tror de er snille med barna

Men barna kan bli merket for resten av livet.

FRA SLUMMEN: Denne lille gutten forsøkte å få kontakt med Dagbladet da vi gikk igjennom slummen i en av de fattigste landsbyene i utkanten av Siem Reap i Kambodsja. Barna fra slumområdene i Kambodsja er svært utsatt når det gjelder reisende pedofile overgripere, ifølge organisasjonen APLE. Foto: Siril K. Herseth/DAGBLADET
FRA SLUMMEN: Denne lille gutten forsøkte å få kontakt med Dagbladet da vi gikk igjennom slummen i en av de fattigste landsbyene i utkanten av Siem Reap i Kambodsja. Barna fra slumområdene i Kambodsja er svært utsatt når det gjelder reisende pedofile overgripere, ifølge organisasjonen APLE. Foto: Siril K. Herseth/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIEM REAP (Dagbladet): Flere millioner barn verden over blir hvert år utsatt for seksuelle overgrep i sexindustrien, viser tall fra Unicef.

I går skrev Dagbladet om situasjonen for barna i Kambodsja, som har hatt besøk av flere norske reisende sexovergripere.

Grete Dyb, spesialist på barne- og ungdomspsykologi ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), forklarer hvilke problemer barn kan slite med etter seksuelle overgrep.

- Barn kan reagere med sinne, konsentrasjonsvansker, bli innesluttet og isolert. De psykiske reaksjonene kan være angst, depresjon, og symptomer på post traumatisk stress. Noen kan også utvikle risikoadferd, sier Dyp.

- Et voldsomt svik Spesielt kritisk er det dersom barn under 12 år utsettes for seksuelle overgrep. I slike tilfeller er sjansen større for å bli merket for resten av livet, opplyser Dyp. 

- Barn under 12 år utsettes som regel for overgrep av noen de stoler på. Overgrepet er et voldsomt svik, og et tillitsbrudd som gjør at barna kan få vanskeligheter med å stole på andre.

- For et barn utsatt for overgrep, kan det være vanskelig å seinere ta i bruk egen seksualitet. For eksempel kan lukt av sæd sette i gang et ras av minner som man ikke vil ha i en kjærlighetsrelasjon, sier Dyb. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer