Enkemann fikk beskjed om selv å grave konens grav

Den som graver en grav for andre, gjør bare rett og skjell for seg. Det mener i alle fall borgermesteren i nordfranske Douville-sur-Andelle, som har gitt sosialklienten Pierre Collier beskjed om å begrave kona si selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Collier har bare trygden på 393 euro (2.900 kroner) i måneden å leve av. Hans kone døde sist lørdag, og 59-åringen sier at han må låne penger for å kunne gi sin kone en standsmessig begravelse, skrev franske aviser torsdag.

Men et slikt lån vil han aldri greie å betale tilbake, klager Collier. Han gikk til rådhuset for å be om råd og hjelp, men ble hjem med beskjed om å sørge for alt sammen uten bistand - om nødvendig fikk han selv grave graven, skal borgermesteren ha sagt til ham.

Collier, som bor i en bobil like ved kirkegården i Douville-sur-Andelle ikke langt fra Rouen, føler ingen harme mot borgermesteren. -Han hadde ikke annet å gjøre, han fulgte bare reglene, sier den sørgende enkemannen.

Men hans nabo Jean-Pierre Mahieu raser over myndighetenes behandling av saken, og sier de behandler Collier «verre enn de ville behandle en skabbet hund». Mahieu og andre naboer vil nå gjøre hva de kan, slik at fru Collier får en verdig begravelse mandag.

(NTB)