Enkemann inn til avhør

Rahila Iqbals enkemann Ahmad (21) skal avhøres av pakistansk politi, melder NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pakistansk politi skal gjennom den norske ambassaden ha bedt om å få avhøre enkemannen som for tiden befinner seg på hemmelig adresse i Sverige.

Videokonferanse

I løpet av dagen håper politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt å komme til enighet med sine pakistanske kolleger om hvordan avhøret skal gjennomføres, melder NTB.

Ifølge Abrahamsen kan avhøret gjennomføres på tre måter.

Enten kommer pakistansk politi til Norge, eller så vil enkemannen avhøres gjennom en videokonferanse der han sitter i Oslo og svarer på spørsmål fra de pakistanske etterforskerne. Et tredje alternativ er at pakistansk politi sender en liste med spørsmål til norsk politi som enkemannen svarer på.

Ønsker fortgang

Ahmads bistandsadvokat, John Christian Elden, mener det er positivt at enkemannen nå blir avhørt av pakistanske etterforskere.

- Da kan pakistansk politi få høre hva min klient har å si, slik at de ikke skal tro på alt hva den siktede faren til Rahila og hans advokat oppgir er sannheten i denne saken, sier Elden.

- Vi har ventet på dette avhøret og håper at det blir gjennomført snart, sier Elden til NTB.

Rahila Iqbal omkom i det som angivelig var en bilulykke for snart to uker siden. Den separerte ektemannen hevder at familien skal ha tatt liv av kona fordi hun trosset familien ved å giftet seg meg ham.

Han har anmeldt faren, morfaren og sjåføren som kjørte bilen Rahila satt i for drap. De tre har sittet i varetekt i Pakistan og blir i morgen fremstilt for ny fengsling.