DØD SOLDAT: Sersjant La David Johnson ble drept i Niger tidligere denne måneden. Familien har vært svært kritiske til måten Trump fremsto og hva han sa i en telefonsamtale med enken Meyeshia Johnson forrige uke. Foto: NTB Scanpix
DØD SOLDAT: Sersjant La David Johnson ble drept i Niger tidligere denne måneden. Familien har vært svært kritiske til måten Trump fremsto og hva han sa i en telefonsamtale med enken Meyeshia Johnson forrige uke. Foto: NTB ScanpixVis mer

Telefonsamtale mellom Trump og drept soldats familie

Enken raste mot Trump etter «respektløs» telefon. Nå slår Trump tilbake

Rystet enke bekrefter at Trump sa at soldaten «visste hva han gikk til».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har stormet rundt USAs president Donald Trump etter at familien til den drepte soldaten La David T. Johnson (25) uttalte at Trump var respektløs da han ringte Johnsons enke for å kondolere.

- Jeg hadde en veldig respektfull samtale med enka til sersjant La Davind Johnson, og sa navnet hans fra begynnelsen, uten å nøle! skriver USAs president på Twitter i dag.

Det like etter at enka til den avdøde soldaten, Meyeshia Johnsen, i dag har fortalt amerikanske medier at Trump ikke kunne huske navnet til ektemannen i telefonsamtalen med henne.

- Om ektemannen min er ute og kjemper for landet vårt, og risikerer livet for landet vårt, hvorfor kan du ikke huske navnet hans? spør enka.

- Visste hva han meldte seg til

Cowanda Jones-Johnson, soldatens mor, og kongressrepresentant Fredericia S. Wilson var til stede da Trump ringe til Johnsons enke.

Trumps telefonsamtale til den etterlatte enka skapte mange overskrifter da kongressrepresentanten sa følgende:

- Trump sa til enka at ektemannen «må ha visst hva han meldte seg til, men det gjør vel vondt allikevel». Jeg ble rasende. Du minner ikke en gravid, sørgende enke på det. Det var ekstremt ufølsomt. Trump er en syk mann, sa Wilson til CNN forrige uke.

I dag bekrefter enka til den drepte soldaten dette utspillet til Wilson, skriver BBC.

- Presidenten sa at han visste hva han hadde meldt seg til, men det gjør vondt likevel. Det fikk meg til å gråte. Jeg var veldig sint på grunn av tonen i stemmen hans og måten han sa det på, forteller enka.

Hun hevder hun hørte presidenten mumle og slite med å huske den drepte soldatens navn.

Kritikk for ikke å ha ringt med en gang

Sersjant Johnson var en av fire amerikanske soldater i spesialstyrken som døde i et angrep i Niger 4. oktober.

Før overskriftene knyttet til telefonsamtalen med familien til Johnson, mottok presidenten kritikk for ikke å ha ringt familiene til de avdøde soldatene like etter hendelsen.

Trump svarte med falske anklager om at hans forgjenger, Barack Obama, og andre tidligere presidenter, ikke hadde ringt familiene til døde tjenestemenn.

Trump har, ifølge Det hvite hus, ringt pårørende til alle de fire soldatene som ble drept i Niger 4. oktober, i etterkant av kritikken.