Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enklere å bytte bank

Fra 1. mai vil det bli langt enklere å bytte bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du slipper blant annet å flytte betalingsoppdrag, lån og kreditter og får også hjelp med å avslutte kontoer.

Hensikten med de nye reglene er at du skal kunne bytte bank trygt og enkelt.

Heretter skal banken hjelpe deg med å overføre penger fra angitte kontoer i din gamle bank til angitte kontoer i den nye banken din samt avslutte kontoer i din gamle bank. I tillegg skal bankene hjelpe til med å skaffe oversikt over betalingsoppdrag som er lagt på forfallsregister, faste betalingsoppdrag og AvtaleGirooppdrag samt innfri og flytte lån og kreditter

- Forbrukerrådet ønsker de nye reglene velkommen. Vi tror at tanken på å registrere betalinger og AvtaleGiro på nytt i ny bank har gjort at forbrukerne har vegret seg for å bytte, sier rådgiver Bjørnar Eilertsen.

Reglene åpner opp for at forbrukeren kan be sin gamle bank om å sende innbetalinger og belastninger for den oppsagte kontoen til den nye kontoen i inntil seks måneder.

- Gledelig er det også at det ikke skal betales gebyr til din gamle bankforbindelse for utlevering av informasjon, sier Eilertsen.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media