Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enklere å få jobb

Hvis du har utdanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere akademikere går rett ut i jobb etter endt utdanning, viser BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for 2006 og ferske tall fra Aetat.

Hele 91 prosent av kullet som ble uteksaminert ved BI sommeren 2005 var i jobb da undersøkelsen ble utført i januar.

Samtidig viser tallene fra Aetat at kun 1,9 prosent av landets akademikere var helt uten jobb i juli, en nedgang på 20 prosent. For alle yrkesgrupper samlet er arbeidsledigheten 2,8 prosent, skriver Universitas i utgaven som kommer ut onsdag.

En oppsving i Norges økonomi skal være årsaken til at arbeidsledigheten blant akademikerne går ned, ifølge Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Gode tider for Norge har ført til en økt etterspørsel av arbeidskraft blant annet hos offentlige arbeidsgivere, som er en typisk arbeidsgiver for akademikere.

Dessuten knytter private bedrifter i stadig større grad til seg samfunnsvitere og humanister.

- En viktig grunn er at arbeidsgivere og studenter ser litt utover linjene man så tidligere. Arbeidsgiverne har oppdaget at akademikere sitter inne med mye nyttig kompetanse. Samtidig er studentene flinkere til å se etter jobb i bransjer hvor man tidligere ikke har hatt så mange med akademisk bakgrunn, sier leder ved Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo (UiO), Gisle Hellsten til Universitas.

GOD INVESTERING: For dem som har brukt en del år på slike steder, er det blitt enklere å få jobb det siste året. Foto: ESPEN RØST