Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enklere Liv er konkurs

Kjeden har 75 butikker i Norge.

KONKURS: Asker og Bærum tingrett skal behandle begjæringen om oppbud i Enklere Liv. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KONKURS: Asker og Bærum tingrett skal behandle begjæringen om oppbud i Enklere Liv. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Butikkjeden Enklere Liv er konkurs og har begjært oppbud i Asker og Bærum tingrett.

Det er både Enklere Liv og morselskapet Enklere Liv Holding som er konkurs. Enklere Liv Holding hadde et driftsresultat på minus 3,3 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt var på minus 100,9 millioner kroner, skriver E24.

Stein Erik Hagens Canica er største aksjonær i Enklere Liv Holding. Advokat Nils Holger Koefoed er oppnevnt som bostyrer.

– Nå jobber vi med å få oversikt over hele konsernet, antall butikker og lignende. Eventuelt også prøve å finne interessenter som kan være interessert i å overta driften, sier han.

Ifølge Koefoed vil de ansatte gå på jobb og driften gå som normalt i samtlige butikker inntil videre. DNB har sagt seg villig til å forskuttere lønn, opplyser bostyreren.

Ifølge butikkens nettsider er det i dag 75 butikker i kjeden i Norge. Ved utgangen av fjoråret var det 154 årsverk i selskapet.

Styreleder Tore Thorstensen i Enklere Liv Holding sier til Dagens Næringsliv at de har lagt bak seg en større omstilling, men at situasjonen forverret seg gjennom sommeren.

Restruktureringsprosessen selskapet har gjennomgått, påvirket driftsresultatet for 2017 med minus 11,3 millioner kroner. Selskapet opplyste i sin årsrapport at prosessen var ventet ferdigstilt i midten av 2018.

Hele Norges coronakart