Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ennå er det langt til vår: Her må snøklokkene smøre seg med tålmodighet

På Folgefonna, og i store deler av landet, uteblir våren denne uka også.

MOT NYE HØYDER: - På Folgefonna? Der vil det nok være nedbør som snø over 5-600 meter, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen. Foto: Andreas Skogseth
MOT NYE HØYDER: - På Folgefonna? Der vil det nok være nedbør som snø over 5-600 meter, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen. Foto: Andreas Skogseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Folgefonna i Hardanger, hvor dette bildet ble tatt midt i forrige uke, kan brøytekantene faktisk bli enda høyere, før vinteren slipper taket for denne gangen.

- På Folgefonna? Der vil det nok være nedbør som snø over 5-600 meter, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt. Hun snakker om den kommende uka, da det blir mye pent vær på Sør- og Østlandet, men mindre gode utsikter i resten av landet.

På Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland blir det en god del nedbør denne uka - mest på Vestlandet - og lengst i nord blir det fortsatt kaldt.

Vinter i høyden For den som ikke håper på en lengst mulig skisesong, er værutsiktene i Møre og Romsdal og Trøndelag minst like ille som på Folgefonna.

- Der er det bare snakk om 4-500 meters høyde, før det blir nedbør som snø, sier Bentsen til Dagbladet.

Også øst for vannskillet, hvor det ikke blir så mye nedbør denne uka, holder vinteren stand i høyereliggende strøk:
- Det vil ikke smelte noe i høyden, sier Bentsen.

Men noe er det å glede seg over.

Kaldt i nord På Østlandet og Sørlandet blir det i ukedagene oppholdsvær og lange perioder med sol, før lavtrykkene tar mer over i helga, med muligheter for nedbør.

Ifølge Meteorologisk institutt blir temperaturen i disse delene av landet omtrent som nå, altså i overkant av ti grader på det varmeste.

I motsatt ende av skalen finner vi Finnmark.
- Det var minus 15 på Finnmarksvidda i natt, forteller Bentsen. Hun tror ikke nødvendigvis det blir fullt så kaldt de nærmeste dagene, men heller ikke at det blir noen stor forandring.

- Det blir kaldt, særlig om natta, sier Bentsen.
Det blir ikke så store nedbørsmengder i nord, men Nordland er mer utsatt enn Troms og Finnmark.

Solgløtt i Bergen Det er vestlendingene som kan se fram til både den kraftigste nedbøren og den sterkeste vinden, med vind opp mot kulings styrke.
- Det er mye vind fra vest, og da blir det nedbør i vest og opphold i øst, forklarer Ingrid Bentsen.

Dette bekreftes av Storm Geo, som varsler om nedbør i Bergen gjennom nesten hele uka, med vind opptil kulings styrke på tirsdag, fredag og lørdag. Men onsdag og fredag kan bergenserne se fram til perioder med sol og bare små nedbørsmengder.

Hele Norges coronakart