Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ennå ingen enighet om fiskekvoter

Ministrene sliter blant annet med å få til en kvoteavtale med Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||EUs jordbruks- og fiskeriministre har ikke greid å bli enige om nye fangstkvoter for fisket i Nordsjøen og Nordatlanteren. Ministrene sliter blant annet med å få til en kvoteavtale med Norge.

Det er ventet at Norge og EU kommer fram til enighet når forhandlingene gjenopptas i januar. En kvoteavtale vil imidlertid trolig først foreligge til våren, meldte nyhetsbyrået DPA fra Brussel tirsdag.

Forhandlingene har først og fremst kjørt seg fast på spørsmålet om hvor mye makrell som kan tas i norske farvann. EU-ministrene fortsatte sine samtaler utover ettermiddagen tirsdag, men det var uklart om et forhandlingsresultat kunne foreligge onsdag.

EU-kommisjonen foreslår ifølge DPA at det foreløpig bare fastsettes kvoter for halvparten av fangstmengdene som skal tas i 2010. - Det vil være nok til at europeiske fiskere kan fortsette fangsten, sier Tysklands representant i forhandlingene Gert Lindemann.

Forhandlingene er vanskelige fordi fiskerne ønsker størst mulige kvoter, mens forskere maner til forsiktighet fordi bestandene må beskyttes mot overfiske. Striden innad i EU gjelder først og fremst fangst av ansjos, sjøtunge og lange.

(NTB)