Enoksen: - Statoil/Hydro skal ha base i Stavanger

Det skjer ikke uten motstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) slår fast at det nye hovedkontoret til et sammenslått Statoil/Hydro skal ligge i Stavanger.

Olje- og energidepartementet inviterer torsdag til åpen høring og samråd om fusjonen mellom Statoil og Hydro. Et sted mellom 70 og 80 fremstående representanter for alle sider i oljebransjen er invitert for å si sin mening i et åpent møte i regjeringskvartalet.

Men plasseringen av hovedkontoret blir det ingen diskusjon om, slår Enoksen fast:

– Det har aldri vært planen i denne fusjonen at det skal være noen forretningsadresse på papiret. Til det er Stavanger-miljøet altfor stort og tungt. Stavanger blir forretningskontoret og dermed også hovedkontoret til Statoil, sier Enoksen til NRK.

Internasjonal strid

Samtidig vil flere fremtredende politikere fra regjeringspartiene ha ledelsen også for internasjonal avdeling i Stavanger.

Energipolitisk talsmann for Ap, Tore Nordtun mener det ville være feil å plassere den internasjonale avdelingen i Oslo.

– Det er udiskutabelt. Like siden Statoil ble dannet i 1972 har disse miljøene vist seg å fungere på en meget vellykket måte. Hvorfor skal man da knuse det som er bygget opp, sier han til Bergens Tidende.

GÅR FOR STAVANGER: Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Foto: SCANPIX
GÅR FOR STAVANGER: Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Foto: SCANPIX Vis mer

Vil til Oslo

Tidligere denne uken gikk SVs parlamentariske leder Inge Ryan ut og pekte på Stavanger som hovedsete for den sammenslåtte oljegiganten, samtidig som også han tok til orde for at internasjonal avdeling skal ligge i Stavanger.

Men selskapene vil ha ledelsen av internasjonal avdeling til Oslo, ifølge informasjonsdirektør i Statoil Ola Morten Aanestad:

– Det var det som lå til grunn da fusjonen ble lansert, og det står fortsatt ved lag, sier han til NRK.

(NTB)