Enoksen: - Støtten til strømsparing blir varig

Støtteordningen til pelletskaminer, varmepumper og strømsparingstiltak vil bli varig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lover olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp).

Statsråden hadde med seg flere løfter da han tirsdag møtte Natur og Ungdoms landsmøte i Fredrikstad. Enoksen lovet også å innføre en ny støtteordning, en vrakpantordning, til offentlige etater og husholdninger som bytter ut oljekjeler med kjeler som fyres opp med fornybar energi.

- Vrakpantordningen vil bli etablert i løpet av dette året, sa Enoksen.

Glad


Leder i Natur og Ungdom, Bård Lahn, sier til NTB at han er glad for at statsråden vil innføre en vrakpantordning og videreføre støtteordningen for strømsparingstiltak.

På møtet forsikret Enoksen at det ikke er aktuelt for regjeringen å gjøre det billigere for olje- og gassektoren å forurense.

Lahn sier at han oppfatter dette løftet slik at det ikke er aktuelt for regjeringen å gå inn på et system der oljeindustrien betaler mindre for sine utslipp enn i dag.


Bredt forlik
Olje og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) sier til NTB at det er ønskelig med et bredt politisk forlik om sektorvise reduksjoner i klimautslippene i det norske samfunnet.

Regjeringen har i lengre tid arbeidet med en handlingsplan for sektorvise reduksjoner i klimagassutslipp, men Enoksen kunne ikke gi nye opplysninger om konklusjonene i arbeidet.

Det er Miljøverndepartementet som leder arbeidet med handlingsplanen, og Enoksen sier at den neppe blir lagt fram før til våren.

- Jeg tar for gitt at regjeringen vil arbeide for et bredt forlik om handlingsplanen. Et slikt forlik er ønskelig, sier statsråden.

Enoksen fikk applaus da han sa at nordmenn må venne seg til å betale mer for strøm.

- Det er ikke til å komme forbi. Vi må venne oss til høyere strømpriser enn vi er vant til. Men det betyr ikke at strømprisen i framtiden skal ligge på noen og 60 øre, slik den gjorde i høst, sier Enoksen.
 
(NTB)