Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enoksen fortviler

Senterpartiets leder, kommunalminister Odd Roger Enoksen, fortviler over at noen kan ha fått inntrykk av han har et lemfeldig forhold til sannheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politisk hodepine for Enoksen etter Rock Mot Rus

- Det er ikke riktig at jeg tipset min svoger om at det fantes midler i Kommunaldepartementet til rockekonsert på Andøya, sier han.

Enoksen sier utgangspunktet for hele saken var at hans svoger Svein Spjelkavik ringte for å gratulere ham med jobben som kommunalminister.

Enoksen ble utnevnt 15. mars, og han mener svogeren ringte dagen etter.

- I løpet av telefonsamtalen nevner så min svoger rockefestivalen på Andøya. Han spør om det finnes midler i departementet som arrangøren kan søke. Jeg svarer at jeg ikke vet, men ber ham ta kontakt med min politiske rådgiver for å undersøke og bli orientert om eventuelle ordninger, sier Enoksen til NTB.

Fortvilet

Enoksen sier han ikke skjønner hvordan daglig leder Willy Oftedal i Rock mot Rus har fått en annen forståelse av hva som er sagt og gjort i denne saken. Det var, ifølge Enoksen, svogeren som brakte temaet rockefestival og støttemidler fra departementet på bane.

Oftedal derimot har til ulike medier sagt at søknaden om støtte til rockefestivalen ble sendt til Kommunaldepartementet, fordi Enoksen hadde gjort sin svoger oppmerksom på at her var det mulighet til å få penger.

- Jeg stiller meg undrende til denne framstillingen. Det må være en feilaktig forståelse Willy Oftedal har fått etter å ha snakket med min svoger, sier Enoksen.

Bommert

Enoksen sier at enhver som hadde spurt om midler på Kommunaldepartementets budsjett til lignende arrangementer, ville fått nøyaktig samme svar som hans svoger, Svein Spjelkavik, fikk. Den eneste bommert Enoksen mener å ha gjort i denne saken, er å ikke ha vært våken i forhold til habilitetsbestemmelsene.

- Det glapp fullstendig i forhold til å tenke habilitet, sier han.

Det er ventet at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite tirsdag beslutter å se nærmere på saken.

(NTB)