Enoksen gir seg som partileder

Odd Roger Enoksen trekker seg som både leder og parlamentarisk i Senterpartiets leder. Åslaug Haga seiler opp som ny lederkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enoksen har vært leder av Senterpartiet i fire år. I løpet av den tiden har partiet slitt på meningsmålingene og de er ikke med i samarbeidsregjeringen, slik de var sist gang Bondevik regjerte. Ved sist valg med Enoksens parti skjøvet ut og erstattet med Høyre, selv om sentrumspartiene Venstre, KrF og Senterpartiet gikk til valg som ett samlet regjeringsalternativ.

På årsmøtet i Mo i Rana i dag kom altså den formelle beskjeden fra Enoksen om at han ikke stiller til gjenvalg. Senterpartiet har landsmøtet på Røros om en måneds tid.

Åslaug Haga er i dag nestleder i partiet. Hun har tidligere signalisert at hun ikke kan ha lederstillingen, fordi det ikke lar seg kombinere med familielivet sitt. Likevel har kilder i partiet hevdet en stund at hun er på gli.

Om hun sier ja til å stille som lederkandidat vet hun at hun har et flertall av landets fylkeslag bak seg, og at hun blir valgt til leder.