Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enoksen må svare i Stortinget

Kommunalminister Odd Roger Enoksen må svare for sin håndtering av bevilgningen til svogerens rockeprosjekt . Tirsdag tar Høyre saken opp i Stortingets kontollkomite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hjelper ikke at Enoksen har tatt selvkritikk for bevilgningen av 70 000 kroner til svogeren sin på Andøya.

- Det var på tide at Enoksen la seg helt flat. Men det er likevel all mulig grunn til å se på hvordan denne saken kunne oppstå. Jeg vil bli svært overrasket om ikke kontrollkomiteen ønsker å gå inn i dette, sier stortingsrepresentant Svein Ludvigsen. Han er Høyres representant i kontrollkomiteen.

Sviktende

Ifølge Ludvigsen har kommunalministeren vist sviktende dømmekraft både i forhold til forvaltningsloven og habilitetsbestemmelsene, noe som kan få varige følger for hans politiske stilling.

- Det er uheldig for en statsråd å få svekket tillit i Stortinget knyttet til habilitetsbestemmelsene - spesielt for en statsråd som er ny i stillingen, sier Ludvigsen.

Like etter at Enoksen ble kommunalminister mottok han en søknad om penger til Rock Mot Rus. Enoksen behandlet saken gjennom systemet på rekordtid, og kunne dele ut pengene bare få dager etter at han fikk søknaden.

Søknaden var signert av Svein Spjelkavik, arrangør og initiativtaker til Rock Mot Rus, og bror til kommunalministerens kone.

Ungdomsklubber

Rock Mot Rus drives av de fire ungdomsklubbene i Andøy kommune, og festivalen har vært drevet årlig siden 1983, opplyser Rock Mot Rus i en pressemelding.

Daglig leder i Rock Mot Rus, Willy Oftedal, og styreleder Ida Norheim Hagtun, opplyser at festivalens styre består av to ungdommer fra hver klubb og at Svein Spjelkavik ikke er styremedlem.

- Hans eneste posisjon er som frivillig medhjelper på bakgrunn av at han er kommunalt ansatt klubbleder i en av de fire ungdomsklubbene. Rock Mot Rus understreker at festivalen på ingen måte er ledet av en privatperson, opplyser de.

(NTB)