Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enoksen ny Sp-leder

Odd Roger Enoksen (44) overtok i dag som leder i Senterpartiet, på partiets landsmøte i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enoksen fra Nordland ble valgt uten motkandidat etter at Anne Enger Lahnstein hadde frasagt seg gjenvalg. Han fikk 210 av 216 stemmer. Lahnstein var selv den første til å gratulere sin etterfølger.

Åse Grønlien Østmoe ble valgt til første nestleder etter Enoksen, med 192 stemmer. Hun rykket opp fra vervet som annen nestleder.

Landsmøtet valgte Åslaug Haga som ny annen nestleder, med 187 stemmer. Haga er statssekretær i Utenriksdepartmentet og har ansvaret for å administrere EØS-avtalen.

Hagas kandidatur har vært omstridt, blant andre ønsket ikke Senterungdommen henne inn i partiledelsen fordi de mener det er tvil om hennes motstand mot EØS-avtalen. Hennes motstandere mener Haga også har sådd tvil om hun vil sitte som nestleder i hele den to-årsperioden hun er valgt for, dersom regjeringen går av i løpet av denne tiden. Men Haga ble valgt uten motkandidat.

I tillegg til leder og to nestledere valgte landsmøtet følgende medlemmer til sentralstyret: Olav Ulleren, Telemark, Kristin M. Sørheim, Møre og Romsdal, Jarle Skartun, Sogn og Fjordane, Anne Grimsrud, Buskerud, Arnt Frøseth, Sør-Trøndelag og Marit Arnstad, Nord-Trøndelag.

(NTB)