Enoksen vil fortsette

En alvorsprat med kona og ungene ble avgjørende for at Odd Roger Enoksen fortsetter som Sp-leder dersom partiet vil ha ham. Nå åpner både Enoksen og Marit Arnstad for å dele toppvervene i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Senterpartiets landsstyremøte i går, stilte Enoksen sin plass til disposisjon, som det heter på politikerspråket. Overfor Dagbladet innrømmer han at det betyr at han fortsetter som partileder dersom valgkomiteen spør ham om det.

Familieråd

- Jeg har både arbeidslyst og overskudd til å fortsette, men det ville vært uansvarlig av meg å ikke gi valgkomiteen beskjed om at de stiller med blanke ark til å gjøre det de mener er best for partiet. Vi er jo i en vanskelig situasjon, og jeg erkjenner at Sp ikke har innfridd forventningene man bør ha under min ledelse.

Med dårlige meningsmålinger over lengre tid erkjenner Enoksen at valget var vanskelig. Kona Anne Kari Spjelkavik og hans fire barn og tre stebarn ble avgjørende:

- Jeg tok en skikkelig prat med dem. Uten full oppbakking på hjemmebane kunne jeg ikke ha fortsatt. Å være partileder betyr at jeg er mye fraværende. Jeg er avhengig av å ha full forståelse for det.

August (3) avgjorde

Enoksen avviser at han blir en nødløsning for partiet fordi både Marit Arnstad og Åslaug Haga har gitt beskjed om at de er uaktuelle som Sp-leder. Men nå er Arnstad klar for å bli parlamentarisk leder:

- Jeg avviser ingenting. Det eneste jeg har sagt er at jeg er uaktuell som partileder fordi det ikke lar seg kombinere med at jeg er alenemor, sier hun til Dagbladet.

På møtet i går holdt hun foredrag om fiskeripolitikk med sønnen August (3) ved siden av seg på talerstolen. Enoksen er begeistret for Arnstads uttalelser:

- Nå får det være opp til valgkomiteen, men selvsagt kunne et delt lederskap ha fungert. Marit og jeg samarbeider veldig godt.