Enorm doptransport avslørt i USA

Narkotikapolitiet har arrestert 160 i USA og to andre land og avslørt tre store trafikkruter for dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no/AP): De tre rutene skal ha internasjonale bånd til en ti måneders lang doptrafikksvindel som ble avslørt fredag, melder Associated Press.

Store mengder amfetamin

Narkotikapolitiet forteller at de 160 personene de arresterte var tilknyttet 27 distribusjonsgrupper som har transportert amfetamin nok til en måneds forbruk hos hele 22 700 mennesker.

De tre meksikanske og colombianske doptrafikkgruppene og dere amerikanske kollegaer distribuerte og smuglet 1816 kilo kokain, 9-13 kilo heroin og i overkant av 22 kilo amfetamin månedlig. Under arrestasjonene ble det også beslaglagt diverse våpen, marihuana, penger, biler og ecstacy.

Avsløringsaksjonene ble gjennomført fredag av narkotikapolitiet i Los Angeles, New York, Conneticut, New Haven, Des Moines, Iowa, den Dominikanske Republikk og Colombia. Både føderale agenter, statsansatte og lokale lovhåndhevere deltok i den store opprullingen av doptrafikk og de mange arrestasjonene.

Lover klappjakt

Narkotikapolitiet med administratoren Karen Tandy i spissen lover klappjakt på doptrafikanter i framtiden, og politiet understreker at det kan bli gjort flere arrestasjoner under denne opprullingen.

- Vi vil være iherdige til å rette oppmerksomhet mot doptrafikanter og deres ulovlige penger helt til de ikke lenger har mulighet eller midler til å putte sine gifter i hendene på våre barn, sa Karen Tandy fredag i følge AP.