Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enorm etterspørsel etter Diana-frimerker

LONDON (NTB-Reuters): Det var lange køer utenfor postkontorene da det britiske postverket i dag utga nye frimerker til minne om prinsesse Diana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Settet på fem frimerker gjengir forskjellige fotografier av den avdøde prinsessen, omgitt av en lilla kant som tegn på respekt. Kjente fotografer som Lord Snowdon står bak bildene.

Fortjenesten fra salget av frimerkene går til Dianas minnefond, som tilgodeser en rekke av de veldedige organisasjonene som Diana selv støttet. Postverket garanterer at fondet skal få minst 6 millioner pund (over 70 millioner kroner).

De fleste som kjøpte frimerkene i dag, kjøpte hele ark eller minnesett, og ikke enkelte merker. Postverket har trykket seks ganger flere Diana-frimerker enn det som er normalt ved andre frimerkeutgivelser.

Ut februar blir det solgt minnekonvolutter med stempel fra Dianas eget postdistrikt i London, Kensington.

Det er kommet flere storbestillinger fra utlandet, blant annet har en privat kjøper i USA investert i 5 millioner frimerker.

REVET BORT:</B> Førstedagskonvolutt med frimerkene som ble utgitt i dag til minne om avdøde prinsesse Diana er blitt samleobjekter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!