Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enorm iPhone-interesse gir lange køer

Både Telenor og Netcom er overrasket.

IKKE RETT I HÅNDA: Hvis du vil kjøpe iPhone 3GS, må du belage deg på å vente i noen uker. Foto: Paul Sakuma/AP/SCANPIX
IKKE RETT I HÅNDA: Hvis du vil kjøpe iPhone 3GS, må du belage deg på å vente i noen uker. Foto: Paul Sakuma/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Interessen for den nye iPhone-modellen 3GS har overgått forventningene hos både Telenor og Netcom. Du må regne med flere ukers ventetid hos begge leverandørene.

Den lengste ventetiden finner vi hos Telenor, der du fortsatt må belage deg på opp til fire ukers ventetid.  

- Vi ser en bedring i leveransesituasjonen, men vi må rett og slett vedgå at etterspørselen har vært mye høyere enn vi hadde forventet. Vi har ikke vært flinke nok til å se hvor stor etterspørselen skulle bli, og da vi skulle bestille flere telefoner, ble det en utfordring at det har vært stor etterspørsel verden over, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.  

- Fascinerende
Telenor er overrasket over at etterspørselen etter den nye modellen er blitt så stor. For iPhone 3G og 3GS er det første gang de har hatt ventelister på telefoner.  

- iPhone hadde allerede vært lansert i markedet. Så det er fascinerende å se at det er så stor interesse for en ny modell, sier Krokan. 

Hvis man bestiller telefonen, blir man registrert i et køsystem hos den enkelte forhandleren. Derfor kan det være ulik ventetid hos ulike forhandlere.  

Ikke mindre interesse
- Vi forsøker å fordele telefonene så rettferdig som mulig til leverandørene, men det vil kunne oppleves at det er ulik ventetid avhengig av hvor mange bestillinger det er hos den enkelte, sier informasjonssjefen.  

Han vil ikke kommentere konkrete salgstall for telefonene, eller om de selger mer av iPhone 3GS enn av 3G.  

- Interessen var enorm da Iphone først kom i markedet, men den var ikke mindre da 3GS kom, sier han imidlertid.

Telenors inntekter har økt det siste kvartalet, og det takker de Iphone for. Telenor har opplevd en vekst i det nasjonale mobilmarkedet på 9 prosent, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas nevnte salget av Iphone som en av årsakene til veksten, skriver Hegnar Online.

- Ekstrem pågang
Netcom opplyser at det er maks to ukers ventetid på telefonen i deres nettbutikk, og at det samme gjelder de aller fleste butikkene.  

- Hele tiden siden sommeren har det vært en ekstrem pågang, så å si like stor som da vi lanserte iPhone 3G i Norge. Leveransene har kommet ujevnt, noe som har gjort at det er blitt større etterspørsel enn tilbud, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus. 

Netcom har åpnet for forhåndsbestilling først nylig, siden leveransen har blitt jevnere. De sier at salget av 3GS er på linje med salget av 3G. 

- Vi er litt overrasket. Vi var klare over at det kom til å komme et stort rush, men vi hadde ikke regnet med tilsvarende for 3GS, sier kommunikasjonssjefen.  

Nest størst hos Netcom
Apple er nå den nest største leverandøren av telefoner i mobilnettet til Netcom.  

- I vårt mobilnett er iPhone den telefonen det finnes nest flest av. Det er godt utvalg av telefoner fra flere andre leverandører, så det skal en del til for å slå dem. Men hvis Apple kommer med flere telefoner, tror jeg det kan skje, sier Vederhus.

Da Apple presenterte sine kvartalstall tidligere i oktober, kom det fram at det hadde blitt solgt 7,5 millioner iPhone i verden, som overgår de mest positive prognosene. Det er sju prosent flere enn samme kvartal i fjor, skriver Computerworld.

MANGE FANS: Også internasjonalt er det stor etterspørsel etter iPhone 3GS. Her venter japanske kunder på å få kjøpt telefonen i sommer. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO/Scanpix
MANGE FANS: Også internasjonalt er det stor etterspørsel etter iPhone 3GS. Her venter japanske kunder på å få kjøpt telefonen i sommer. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media