Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enorm jobb for brannmennene: «Vi vil ikke gi oss før vi får våre egne og deres hjem tilbake»

Skogbrannen i Canada er fortsatt ikke under kontroll.

«GRUPPA TAR SIN FØRSTE HVIL»: Onsdag publiserte brannvesenet i Strathcona et bilde av brannmennenes første hvilestund etter å ha jobbet med å forsøke å kontrollere skogbrannen i Canada. FOTO: TWITTER / STRATHCONA FIRE
«GRUPPA TAR SIN FØRSTE HVIL»: Onsdag publiserte brannvesenet i Strathcona et bilde av brannmennenes første hvilestund etter å ha jobbet med å forsøke å kontrollere skogbrannen i Canada. FOTO: TWITTER / STRATHCONA FIRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag tidlig var 88 000 evakuert som følge av den massive skogbrannen i Canada.

Brannvesenet har fortsatt ikke klart å få kontroll på 7 av 49 branner som siden søndag bare har vokst i omfang.

Trengte hvile Strathcona Fire som har drevet med redningsarbeid i de utsatte områdene, publiserte onsdag et bilde på Twitter.

«Gruppa vår tar sin første hvil siden de forlot #shpk i går kveld. #ymmfire», skriver brannvesenet.

På plenen ligger fem utstrakte brannmenn - som åpenbart hadde bruk for å lade batteriene etter en intens natt.

Mer enn 1000 brannmenn deltar i arbeidet. I tillegg er det satt inn rundt 150 helikoptre og over 20 brannfly.

Rørende innlegg I dag tidlig var det fortsatt 17 000 personer igjen i de omkringliggende områdene rundt byen. Disse står nå i fare for å bli omringet av flammene med mindre den eneste motorveien som går sørover fra byen, blir trygg å ferdes på, ifølge BBC.

En av de canadiske brannmennene delte i går et innlegg på Facebook, hvor han forteller hvordan han selv opplever å kjempe mot flammene.

«Jeg vil at alle skal vite at vi gjør alt vi kan for å bevare hjemmene deres intakt og trygge. Det er et gigantisk monster vi kjemper mot, men de mennene og kvinnene som er her er de beste mennene og kvinnene du noen gang kommer til å møte i livet. Jeg er trøtt og sliten, men dette skal ikke ødelegge oss. Jeg hadde ingen idé om hva jeg bega meg ut på da jeg begynte å jobbe i brannvesenet. Menneskene jeg er rundt gjør meg ydmyk og ekstremt stolt over at jeg får lov til å være en del av gruppa», starter han med å skrive.

Mer enn 600 mennesker har i skrivende stund delt innlegget. Av kommentarene kommer det fram at flere av innbyggerne er stolte over brannvesenet sitt.

«Verden kunne falt ned over oss og vi ville holdt den oppe. Jeg står for alltid i gjeld til alle alle ansatte i andre enheter som har kommet til hjembyen min og hjulpet oss å beskytte den. Dere er uselviske og fantastiske mennesker. Jeg takker dere rett fra hjertet. Til gruppa mi som har stått ved min side gjennom alt dette, dere har fått meg til å føle meg sterk i svake øyeblikk og jeg takker dere. Dere dreper det! Til innbyggerne i Fort McMurray, vi kommer ikke til å gi oss før vi får våre egne (og deres) hjem tilbake. Det kan dere stole på», lyder resten av innlegget.

Statoil kutter aktivitet I ettermiddag besluttet Statoil å redusere oljeaktivitet i området, på grunn av skogbrannen.

- Selve anlegget er ikke direkte berørt så langt, men terminalene som brukes til å frakte produktene, er stengt ned og dermed rammer det oss, forklarer Knut Rostad, mediekontakt for Statoils internasjonale drift,- og leteaktiviteter til TV 2.

Det er erklært unntakstilstand i Alberta-provinsen på grunn av skogbrannen. Brannen har til nå ødelagt omlag 2000 bygninger i Fort McMurray.

Hele Norges coronakart