Enorm lønnsøkning til toppsjefer

Toppsjefene i landets børsnoterte selskaper hadde en gjennomsnittlig lønnsøkning på 20 prosent i fjor. Det til tross for at snittlønna er nå 1,9 millioner kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de siste årene at den faste årslønna for toppsjefene har skutt i været med rakettfart. Sammen med solide bonus- og opsjonsavtaler kan lønnen nå uante høyder, skriver Finansavisen.

En av de absolutt best betalte er sjefen for Petroleum Geo-Services, Reidar Michaelsen. Han hevet 10,7 millioner kroner i lønn i fjor. Kollega Bjarte Bruheim fikk 8,3 millioner i lønn, og en lønnsvekst på 163 prosent.

Seksdoblet lønna

De som lenge har lurt på hvorfor Storebrand-sjef Åge Korsvold alltid smiler bredt på tv forstår det kanskje bedre når de vet hvor mye han tjener. Sjefen for landets største forsikringsselskap har en hyggelig opsjonsavtale, som sørget for at Åge Korsvold kunne innkassere en samlet årslønn på snaut 10,7 millioner kroner i fjor.

Ifølge Dagens Næringsliv tjente rundt halvparten av lederne i Norges 500 største bedrifter over 1 million kroner i fjor, dersom man inkluderer tilleggsytelsene. Av denne halvparten var det 17 stykker som hadde en inntekt på mellom 2 og 3 millioner kroner, mens åtte stykker hadde lønn på mellom 3 og 4 millioner kroner.

I underkant av 20 bedriftsledere i Dagens Næringslivs undersøkelse tjente mindre enn 500 000 kroner i fjor.