Franske myndigheter:

Enorm razzia etter lærerdrapet

- Islamister skal ikke få sove godt i landet vårt.

DREPT: Det var 47 år gamle Samuel Paty som ble halshogd utenfor Paris fredag kveld. Nå tar franske myndigheter et kraftig oppgjør med islamistiske grupper. Foto: Flickr / Privat
DREPT: Det var 47 år gamle Samuel Paty som ble halshogd utenfor Paris fredag kveld. Nå tar franske myndigheter et kraftig oppgjør med islamistiske grupper. Foto: Flickr / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble den franske ungdomsskolelæreren Samuel Paty (47) halshogget og drept i en forstad til Paris etter å ha vist fram Muhammed-karikaturer under en skoletime. Den utpekte gjerningsmannen, en 18 år gammel mann med tsjetsjensk bakgrunn, ble drept skutt og drept av politiet.

Franske myndigheter har beskrevet hendelsen som «islamistisk terror», og tar nå et kraftig oppgjør med islamistiske miljøer.

- Islamister skal ikke få sove godt i landet vårt, skal president Emmanuel Macron angivelig ha sagt til ministerne under et krisemøte søndag, ifølge The Guardian.

Vurderer tvangsoppløsning

Mandag gjennomførte fransk politi razziaer hjemme hos en rekke militante islamister. Nærmere 80 saker knyttet til hatytringer på nett etterforskes, samtidig som myndighetene vurderer å tvangsoppløse 50 muslimske organisasjoner i kjølvannet av drapet.

Det bekrefter Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin. Han skal også ha ha advart franske islamister om at «fiender av republikken ikke kan forvente et øyeblikks pusterom», og at flere politiaksjoner vil gjennomføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer