Luftambualnsen i nord

Enorm refs av Høie i Stortinget: - Bare et spørsmål om tid før liv går tapt

Men helseministeren lover at kapasiteten for luftambulansen i nord vil bedre seg i dagene framover.

DIREKTE: I Stortingets spørretime skal helseminister Bent Høie redegjøre for ambulansefly i nord. Det vil bli foreslått debatt rett etter redegjørelsen. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) orienterer i dag Stortinget om den pågående krisen i luftambulansetjenesten i nord.

- Jeg ser alvorlig på den situasjonen som har oppstått. Natt til lørdag 28. april sto alle ambulanseflyene på bakken, og siden har det vært redusert kapasitet. Dette er en vanskelig periode, innrømmer Høie.

Det er påstander om skittent spill i anbudsprosessen, og den påfølgende konflikten rundt pilotenes arbeidskontrakter, som gjør at Høie nå må forklare seg for Stortinget.

Lover bedre kvalitet med britene

Helseministeren forsikrer de folkevalgte om at prosessen har vært ryddig.

- Det er ikke grunnlag for å hevde annet enn at konkurransen er gjennomført i tråd med grunnprinsippene i anskaffelsesregelverket: konkurranse, likebehandling, forutberegnelighet, gjennomsiktighet og etterprøvbarhet, sier Høie før han slår fast:

- Kontrakten med Babcock bidrar til å heve kvaliteten i luftambulansetjenesten.

Nettopp det motsatte, at Babcock kun konkurrerer på pris, ikke på kvalitet, er påstanden mange har kommet med. Dagbladet vet at selskapet som tapte anbudsrunden, Lufttransport AS, vurderer søksmål. I den forbindelse har selskapet søkt innsyn i alle dokumenter som gjelder anbudsrunden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer